Ми у Facebook
29.09.2015, 16:15

Де хочуть працювати українські управлінці

Тривалий економічний спад в Україні останнього часу призвів до досить стійкої тенденції на ринку праці – зниження попиту на керівників та ТОП-менеджерів і зменшення зарплатних пропозицій для них.
Як наслідок, в бізнес-середовищі накопичується критична маса тих, хто досягнув свого максимуму на середній ланці управління і готовий рухатись далі у своєму кар’єрному розвитку. У цій проф. сфері стабільно спостерігається один із найвищих показників конкуренції. hh.Індекс (співвідношення кількості резюме до кількості вакансій) для ТОП-менеджерів сягає показника 10-12 кандидатів на одну вакансію щомісячно, а у деяких спеціалізаціях (юристи, економісти, управління персоналом) навіть 20-30 осіб на одну вакансію. Логічно, що за таких умов багато спеціалістів високого рівня шукають перспектив за кордоном.

За даними Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, 68% топ-менеджерів, що живуть в Україні, готові до зміни країни проживання в разі отримання цікавої пропозиції. Таку інформацію управлінці вказали у своїх резюме, що розміщені на hh.ua. Порівняно із минулим роком кількість готових до переїзду ТОПів дещо виросла (в 2014 до переїзду були готові лише 54% пошукачів).

Цікавить робота журналіста, телеведучого? Запишись до Школи універсального журналіста!

Щодо спеціалізацій керівників, то частіше за інших зміну країни розглядають ТОП-менеджери, що спеціалізуються на видобутку сировини, антикризовому управлінні, інвестиціях, виробництві та у банківському секторі.



Найменш мобільні ТОП-менеджери медичної сфери, сфери страхування, керівники юридичного напряму, управління персоналом та адміністрування. Низька мобільність цих спеціалістів може бути зумовлена і об’єктивними факторами – освіта, знання та досвід цих спеціалістів досить рідко релевантні вимогам, що ставлять закордонні роботодавці.



Топ-менеджери найчастіше готові як до внутрішньої міграції в межах України, так і до переїзду за кордон. Регіони України, куди найчастіше прагнуть переїхати управлінці – Київ, Дніпропетровськ, Одеса, Львів, Харків. Найбільш бажаними країнами для переїзду найчастіше називають Росію (аналіз даних проводився враховуючи і спеціалістів АР Крим та Донецької і Луганської областей), Казахстан, Білорусь, Азербайджан. Значно рідше українські керівники орієнтовані на переїзд в країни Західної Європи чи США. Зауважимо також, що керівники, які готові до переїду, схильні вказувати бажані зарплати на 15-20% вище, ніж ті ТОП-менеджери, які переїзд не планують.

Робота без посередників: оголошення Рівного

Дані були отримані у результаті аналізу бази даних вакансій та резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua у вересні 2015 року.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ