Ми у Facebook
29.09.2015, 19:00

На Рівненщині пройде європейський тиждень

З 29 вересня по 4 жовтня 2015 року на Рівненщині відбудеться низка важливих заходів на європейську тематику, які організовує Представництво Європейського Союзу в Україні.
Серед запланованих подій: відкриття Інформаційного центру ЄС на базі Національного університету “Острозька академія”; Школа європейських студій, а також літературно-інформаційний захід “Книжкова євротолока”. Захід включатиме книжковий ярмарок від Видавництва Старого Лева, зустріч-дискусію з письменницею Софією Андрухович та конкурс на тему “Книга, яка змінила Європу”, до участі в якому може долучитись кожен.

Що? Відкриття Інформаційного центру ЄС на базі Національного університету “Острозька академія” та прес-брифінг

Коли? 1 жовтня 2015 року, 12.00 ! – 13.30

Де? Наукова бібліотека університету (м. Острог, вул. Семінарська, 2)

1 жовтня 2015 року, на базі Національного університету “Острозька академія” Представництво ЄС в Україні відкриє новий Інформаційний центр ЄС. Мета Центру - поширення інформації про Європейський Союзу та його політику, надання допомоги університетам та дослідницьким центрам, сприяння участі студентів у дебатах з європейських питань, отриманні стипендій тощо. З нагоди відкриття, на зустріч запрошуються місцеві журналісти для спілкування з дипломатами ЄС. Для журналістів з м. Рівне, які бажають відвідати захід, буде організовано трансфер за маршрутом Рівне – Острог – Рівне.

Що? Літературно-інформаційний захід “Книжкова євротолока”

Святкуємо Дні Європи 2015 у Рівному

Коли? 2 жовтня 2015 року, 10.30 – 12.30

Де? Національний університет “Острозька академія” (вул. Семінарська, 2, аудиторі! я П5, 1 поверх головного корпусу)

2 жовтня Представництво ЄС в Україні запрошує молодь, студентів, журналістів, громадських активістів та всіх охочих долучитись до літературно-інформаційного заходу “Книжкова євротолока”. Захід скрадатиметься з таких частин:

- спілкування з письменницею Софією Андрухович та презентація її книги “Фелікс Австрія”, що у 2014 році отримала три нагороди, в тому числі й “Книга року Бі-Бі-Сі”;

- книжковий ярмарок від Видавництва Старого Лева;

- конкурс “Книга, яка змінила Європу”: де конкурсанти, в режимі діалогу з запрошеними гостями, протягом 5 хвилин мають розкрити, яка, на їхню думку, книга змінила Європу і чому. До участі запрошуються усі охочі. Конкурсна комісія обере 3 найкращі розповіді, власники яких отримають нагороди від Представництва ЄС. Всі інші кон! курсанти не залишаться без заохочень та отримають у подарунок книги від Софії Андрухович “Фелікс Австрія” та від модератора заходу Володимира Єрмоленка “Далекі близькі”.

Також, 30 вересня – 4 жовтня 2015 року в Острозі відбудеться Школа європейських студій (EU Study Days in Ukraine), яку Представництво ЄС проводитиме втринадцяте. Ініціатива прагне дати українським студентам та випускникам університетів глибші та ширші знання про основні риси нинішнього Європейського Союзу та стосунки між Україною та ЄС.

Події відбуваються в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні». Це серія інформаційно-просвітницьких заходів (вуличних акцій, виставок, семінарів, тренінгів, круглих столів), які Представництво ЄС в Україні проводить в різних містах України. Мета кампа! нії – поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС. До участі у заходах в рамках інформаційної кампанії Представництва ЄС запрошуються усі охочі.





На правах реклами