Ми у Facebook
04.10.2015, 19:30

Для дітей школи–інтернату Рівного провели кулінарний майстер–клас [+Фото]

Днями Ротаракт клуб м. Рівне, спільно з Ротарі клубом м. Рівне та Братством лікарняних клоунів «Червоні Носи» відвідали школу–інтернат у с, Великі Межиричі. Цього разу на малечу чекало чимало сюрпризів.
Перш за все, для дівчат було запропоновано спробувати себе у ролі шеф – кухарів вишуканих ресторанів під час кулінарного майстер – класу. Цікаво, що на майстер – клас лишилося і кілька хлопців, котрі себе чудово зарекомендували як майбутні майстер – шефи.

"Рівнеобленерго" подарувало світло для школи-інтернату [+Фото]

До даного майстер – класу наш клуб готувався дуже ретельно: дівчата напередодні випікали млинці та імбирне печиво у формі сердечок, готували крем та сиркову масу, закуповували свіжі фрукти на начинки та здорові компоненти прикрас.



Перед початком майстер – класу діти прослухали інструктаж з гігієни готування їжі, помили руки, отримали фартушки та рукавички. Згодом кожен учасник поділився своїм кулінарним досвідом. Ми були здивовані, що більшість дітей вже готували такі страви як суп, картопляне пюре, макарони. Проте з десертами дітки зіткнулися вперше. Процес приготування продуктів та начинок тривав дуже весело, діти з радістю та захопленням повторювали всі страви та креативили у прикрасі печива. Ще б пак, адже під час майстер класу діток розважали веселі добрі клоуни Жужа, Муха та Мануна, котрі марно намагалися приготувати свої страви краще, ніж дітки.

Реорганізація Олександрійської школи-інтернату: на благо дітей чи в інтересах “дорослих”?


У цей час хлопці та веселі клоуни Тьома, Пончик та Бабайка проводили з хлопчаками турнір з футболу, цікаві естафети та розваги. Хлопці показали хорошу спортивну форму та кілька разів обіграли команду ротарактівців та клоунів.


Коли страви були готові, дівчатка накрили на столи і люб’язно запросили хлопців приєднатися до святкового солодкого столу та скуштувати свіжо приготовані десерти, прикрашені вершками, сиропом, м’ятою та шматочками фруктів.




Кульмінацією ж свята стало святкування Дня народження клоуна Пончика, котрий вирішив відсвяткувати своє свято в колі дітей. Пончик Юра отримав смішний дружній шарж та щирі вітання від дітей, а також смачнючий десерт.


Приємно було почути захоплені відгуки дітей про свято, майстер – клас з кулінарії та результат своїх старань потішив їх найбільше.

Основною мета проекту було прищепити діткам основні навики дорослого самостійного життя, піклування про ближніх, розвиток креативного мислення та заохочення до праці.




Також для дітей були передані речі, засоби особистої гігієни, зошити та книги. Ми висловлюємо подяку всім, хто допоміг нам організувати дані поїздку, а особливо – Світу Оптики, Майстерні Кави, Братству лікарняних клоунів «Червоні Носи» та всім волонтерам, котрі знайшли час та натхнення долучитися до нас.

ДАІ Рівненщини привітала дітей підшефної школи-інтернату [+Фото]

Плануємо наступні поїздки на жовтень місяць і запрошуємо всіх небайдужих приєднатися до доброї справи. На разі діти потребують: одяг для хлопчиків, взуття для хлопців та дівчат 31 – 39 розміри.




Зігріємо прохолодні осінні дні теплом наших вчинків та добротою.





На правах реклами