Ми у Facebook
04.10.2015, 13:30

З якого віку дітям можна їсти гриби

Після теплих осінніх дощів грибний сезон на піку популярності. Саме тому більшість мам напевно цікавить питання: "Чи можна гриби вводити в дитячий раціон?".
Дитячий раціон потребує значної уваги з боку батьків. Але у грибний сезон так хочеться, аби дітки спробували смачнющі грибні страви.

Гриби дійсно дуже корисні і містять багато необхідних для організму речовин. Вони містять чималу кількість білка, клітковини, вітамінів (А, В1, В2, Д, РР, С) і мікроелементів (калію, кальцію, фосфору, заліза, магнію, натрію і т.д.). Але в грибах навіть такі корисні речовини засвоюються досить складно, особливо, якщо мова стосується дитячого організму.

Річ у тому, що травна система у дітей ще досить слабка і не здатна перетравлювати їжу так само, як і дорослий організм. У процесі травлення в дітей не виробляється достатня кількість ферментів, які перетравили б гриби, тому навіть їстівні види можуть спричинити отруєння.

Проблема ще полягає в тому, що ситуація зі станом навколишнього середовища сьогодні досить незадовільна і гриби можуть містити багато шкідливих речовин, які вони дуже добре вбирають (за принципом губки).

Фахівці не радять давати дітям гриби принаймні до 6-ти років. Необхідні поживні речовини можна отримати і з інших продуктів.

Якщо ви вирішили розпочати введення грибів у дитячий раціон, то краще починати цей процес зі шампіньйонів та білих грибів - вони краще перетравлюються. І спочатку слід давати приготовлені грибні капелюшки, а не ніжки, оскільки в останніх міститься хітин.

Статті до теми:

Прості рецепти грибних страв на кожен день [+Фото]

Рятувальники Рівного нагадують про правила збирання грибів

Рівнян запрошують поділитися фотографіями зібраних грибів





На правах реклами