Ми у Facebook
05.10.2015, 08:00

5 жовтня – Всесвітній День архітектора

Фото: jobfaq.ru

Свято було засноване Міжнародним союзом архітекторів (МСА). У 1985 році на зборах МСА було вирішено щорічно святкувати всесвітній день архітектури в перший понеділок липня.
У 1996 році Міжнародний союз архітекторів, на своїй 20-й генеральній асамблеї в Барселоні, ухвалив резолюцію про перенесення святкування Всесвітнього дня архітектури на перший понеділок жовтня.

Міжнародний союз архітекторів був створений одразу після другої світової війни. Тоді його метою стало вирішення насущної проблеми відновлення зруйнованих війною міст, населених пунктів і промислових підприємств – наслідків другої світової війни. Союз архітекторів СРСР був одним із засновників МСА та активним учасником його діяльності. Зараз у МСА налічується близько ста національних секцій і більше мільйона архітекторів.

Традиційно в цей день архітектори в усьому світі збираються на конференції, на яких вони обговорюють умови і результати своєї діяльності, розглядають проблеми архітектурної освіти, влаштовують творчі дискусії. У цей день організовуються виставки. Кожен рік у свята певна тематика.





На правах реклами