Ми у Facebook
05.10.2015, 17:00

Завтра у Рівному представлять твори Ніла Хасевича та повстанський архів

Презентація відбудеться у Рівненському обласному краєзнавчому музеї.
Завтра, 6 жовтня, вперше продемонструють унікальну знахідку – бідон з повстанським архівом пропагандистських листівок і брошур. Ця подія відбудеться в рамках вечора пам’яті, присвяченого 110-ій річниці з дня народження відомого художника-графіка Ніла Хасевича, головного ілюстратора видань ОУН та УПА.

До Рівного приїде Ада Роговцева

Також широкому загалу уперше представлять колекцію унікальних графічних творів художника, віднайдених нещодавно. Твори були недоступні для огляду більше шістдесяти років, хоча деякі з них свого часу демонструвалися на засіданнях ООН. А ще на заході презентують матеріали про друкарні «Імені Клима Савура» та «Тараса Шевченка», які друкували листівки з творами Ніла Хасевича.

Окрім цього, на вечорі пам’яті відбудеться показ документального фільму «Здобути або не бути» та зустріч із знімальною групою фільму на чолі з режисером Михайлом Ткачуком. Попри те, що фільм знімався на початку 90-х років ХХ-го століття, він залишається актуальним і сьогодні. Тоді режисеру вдалося зафільмувати людей, які безпосередньо зустрічалися з Нілом Хасевичем за його життя.

Початок заходу о 16 годині.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини