Ми у Facebook
06.10.2015, 09:45

Рівняни вчасно сплачують податок на армію

Мешканці Рівненщини спрямували на обороноздатність Української армії майже 108 мільйонів гривень.
З початку року до держбюджету від Рівненщини надійшло понад 107,9 мільйона гривень військового збору. Зокрема, у вересні рівнянами вже перераховано 9,3 мільйона гривень цього платежу.

Військовим збором оподатковуються всі доходи, нараховані після 3 серпня

Оскільки стан надходжень військового збору безпосередньо залежить від добропорядності податкових агентів – працедавців та сумління громадян, доходи яких підпадають під оподаткування, то в Головному управлінні ДФС області звертають увагу на перелік доходів, з яких сплачується військовий збір.

Зокрема, військовий збір сплачується з доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Військовий збір: у запитаннях та відповідях

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих
послуг).

Нагадуємо, що  військовий збір запроваджено із 3 серпня 2014 року. Ставка цього податку складає 1,5 відсотки від об’єкта оподаткування.

Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.





На правах реклами