Ми у Facebook
06.10.2015, 17:30

На Рівненщині чекають роздержавлення преси, «як манни небесної»

Відповідний закон може бути прийнятий у четвер, 8 жовтня.
Законопроект про реформування державних та комунальних
ЗМІ № 1123 включений до порядку денного засідання Верховної Ради України. З початку цього року він вже пройшов два важливі «погодження»: у червні його підтримав у цілому комітет Верховної Ради з питань свободи слова, а вже наступного місця позицію комітету підтримало і керівництво фракції політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Українська Асоціація видавців періодичної преси закликає редакції задекларувати свою підтримку законопроекту та повідомити про це депутатів, надіславши офіційне звернення до керівників парламентських фракцій ВРУ.

У прямому ефірі "Рівне 1" відбувся телеміст про свободу преси [+Відео]

- На Рівненщині є близько двох десятків комунальних газет, - розповів ОГО голова Рівненської обласної організації національної спілки журналістів України Дмитро Тарасюк. - І вони чекають цього закону, як манни небесної. Чому? Бо влада заявляє про кожне з цих видань: “Це наша газета”. А грошей на їх підтримку не дає. Лише одна комунальна газета на Рівненщині має нормальне фніансування від влади — газета міськради Рівного “Сім днів”. Їй на рік з бюджету міста дають 520 тисяч гривень. А ось газета Рівненської облради “Вісті Рівненщини” отримує від влади з обласного бюджету лише 10 тисяч гривень на рік. Коли комунальні газети будуть роздержавлені, владі доведеться за розміщення інформації у них платити.

ВІДЕО: Телеміст "Рівне - Черкаси"






На правах реклами