Ми у Facebook
11.10.2015, 13:30

Театральний сезон у Рівному відкрили виставою з десятирічною дівчинкою у головній ролі

Це вистава за однойменним твором американської письменниці Елеонор Портер «Полліанна».
Оскільки Елеонор Портер — сучасниця Марка Твена, не виключено, що Полліанна була задумана як аналог його твору про Тома Сойєра у дівчачому варіанті. Втім, на відміну від Тома з його постійними дитячими капостями, які нерідко завдають навколишнім прикорощів, Полліанна - дитина, яка сіє радість і, врешті-решт, перевиховує всіх дорослих у своєму оточенні.

Рівненський театр "Сонях" відкриває сезон

«Дихати — це ще не означає жити. Бо жити — це не тільки виконувати покладені обов'язки, а ще й займатися тим, що хочеться», - пояснює Полліанна своїй суворій тітці Поллі, яка взяла дівчинку на виховання після смерті її батька-священика. «То сироті Джиммі, щоб отримати допомогу, потрібно їхати до Індії?» - «коле» правдою в очі жіночому благодійному комітету, який заради звіту про допомогу віртуальним індійським дітям відмовляє у наданні допомоги реальному хлопчику, з яким Полліанна познайомилася на вулиці.

Рівненський театр ляльок отримав нагороду на міжнародному фестивалі

А ще Полліанна навчає усіх дорослих, які давно забули, що таке радість, шукати приводи для неї навіть у тих речах, де, здавалося б, її знайти неможливо. «Я страшенно не любила понеділки, а Полліанна сказала мені, що я повинна у понеділок радіти тому, що до наступного понеділка ще цілий тиждень», - пояснює принцип цієї дитячої гри у радість служниця тітки Поллі -Ненсі. «А мені сказала, що я повинен радіти, що мені не потрібно згинатися, щоб сапати, бо я й так згорблений», - додає садівник тітки Поллі.

Десятирічна актриса Ольга Боровець
Десятирічна актриса Ольга Боровець


Цю веснянкувату біляву дівчинку-сироту Полліанну, яка змінила на краще долі усіх дорослих у своєму містечку і навіть видала заміж свою раніше абсолютно черству тітку Поллі, гратиме десятирічна рівнянка Ольга Боровець, яку відібрали на головну роль в результаті кастингу. Ольга-Полліанна змусить глядача і сумувати, і плакати, і сміятися. А найголовніше — навчить шукати у найменшій дрібниці приводи для радості.

Відкриття театрального сезону відбулося у суботу - 10 жовтня."Полліанну" у жовтні можна буде побачити ще й 11, 13, 21, 29 та 31 числа.





На правах реклами