Ми у Facebook
18.01.2016, 22:00

Найпопулярніші міфи про високосний рік

З високосним роком пов'язано чимало повір'їв, прикмет і забобонів, і більшість з них - негативні. Чи насправді варто чекати від наступного 2016 року якихось надзвичайних невдач?
Напевно, вам не раз доводилося чути велику кількість міфів про високосний рік.

"У високосний рік збільшується кількість смертей та аварій".

"Цього року не варто робити весілля, тому що він високосний"

"Небажано робити кардинальні зміни у високосний рік".

І таких повір'їв безліч.

А й справді, високосний рік вважається особливим, адже саме в цей рік закладається основа під наступний чотирирічний період. Але чи впливає це на збільшення кількості негативних подій?

Чи варто планувати весілля на високосний 2016 рік

Розглянемо найбільш поширені міфи про високосний рік:

Міф 1. У високосний рік збільшується кількість смертей. Річ у тому, що подібної статистики не спостерігається, але у зв'язку з тим, що більшість людей вірять у певну трагічність цього року, то і пов'язують смерть близьких саме з цією причиною.

Міф 2. У високосний рік зростає кількість стихійних і соціальних лих. Щорічно у світі відбувається маса катаклізмів. Як приклад, 2015 рік в Україні. Величезна кількість втрачених невинних життів, страшна війна, економічні негаразди... А скільки всього відбулося у світі: падіння літаків, величезні аварії, війни, теракти, повені, цунамі, смерчі і т. д. Але ж 2015 рік не був високосним. Висновок: кількість лих не залежить від кількості днів у році.

Міф 3. У високосний рік не можна кардинально щось змінювати. Вважається, що будь-які зміни у цей рік згубні і безперспективні. Ті, хто вірять у прикмети, не радять міняти роботу, місце проживання, навіть колір волосся. Так само, як, згідно забобонів, не варто розлучатися і взагалі міняти партнера. Але ж ви не будете чекати цілий рік, щоб перефарбуватися або розлучитися, або ж відсвяткувати весілля чи переїхати у новий будинок, тому що цей рік високосний! Зміни тільки покращують життя, дозволяють почати щось нове і виправити власні помилки, незалежно від того, коли вони відбуваються.

Астрологи радять не лякатися високосного року

Міф 4. Актуальна прикмета осені - у високосний рік не можна збирати гриби. Тільки цій прикметі є найбільш реальне пояснення, адже грибниця раз на чотири роки ніби вироджується. Але ж усі грибниці не з'явилися на землі в одний і той же рік, тим паче високосний.

У 2016 році на один вихідний буде менше

Міф 5. У високосний рік не бажано зачинати дітей. А це вже справді смішно. Діти - найкраще, що є у житті. І не варто чекати наступного року, аби народився сенс усього життя. Здоров'я і щастя дитини не залежить від одного зайвого дня у високосному році.

А взагалі, психологи стверджують, що збуваються лише ті прикмети, у які ви свято вірите. Тому, думайте про тільки про хороше і про щасливий прийдешній 2016 рік.









На правах реклами