Ми у Facebook
10.10.2015, 11:00

10 жовтня - Всесвітній день... яйця!

Такий день встановили у 1996 році на конференції організації під назвою International Egg Commission - «Міжнародна яєчна комісія». Днем святкування на честь популярного продукту обрали другу п'ятницю жовтня.
Звичайно ж, цей день ще не став офіційним святом для всіх без винятку шанувальників і любителів яєчні і омлетів, сирників і запіканок, а також і інших кулінарних страв, де одним із основних інгредієнтів є яйце. Але в цьому й немає необхідності. Адже віддаючи перевагу тій чи іншій їжі ми в свою чергу отримуємо і ділимося тією радістю, яку відчуваємо під час їжі, так би мовити, святкуємо цей час на рівні свого власного розуміння, часто не помічаючи того.

За даними проекту DilovaMova.com, «Міжнародна яєчна комісія» знаходить більше десятка причин, щоб Всесвітній день яйця придбав рівень офіційного визнання, і багато країн і організації вже приєдналися до цієї ініціативи. Це не дивно. Яйце і його похідні зараз активно використовуються не тільки в харчовій промисловості, але і в медицині, косметології, і навіть деякі будівельні технології не обходяться без використання цього продукту.

Зайве буде нагадувати, що все добре в міру. Так, і вживання в їжу яйця, звичайно ж в розумних межах, сприяє навіть позбутися деяких хвороб. У яйці містяться антиоксиданти, мінерали і вітаміни, безліч інших необхідних організму поживних речовин.

У нас на Рівненщині святкувати, як і скрізь, є з чим: упродовж першого півріччя цього року в області виробили 265,9 мільйона штук яєць. Це на 5,9% більше, ніж у першому півріччі минулого року. Основний виробник яєць - це господарства населення - на них припадає 70,3% усього виробництва яєць на Рівненщині. А несуть ці сотні мільйонів яєць 7,8 млн. голів птиці, яких нарахувала в нашій області статистика.

Отож, із незвичним вас святом - і смачноє яєшні! :)

Фото biznesoblast.com





На правах реклами