Ми у Facebook
10.10.2015, 08:30

Медики з Канади прооперують воїнів АТО

Про це повідомляють волонтери у соцмережах.
До України їдуть медики- хірурги з Канади, котрі БЕЗКОШТОВНО прооперують хлопців з АТО, які потребують допомоги. Можливо хтось знає, кому такі операції необхідні.

Вкотре до України приїде медична місія канадських медиків.

Третя команда канадських медичних фахівців приїде до України для проведення пластичних хірургічних операцій жертвам Майдану та пораненим на Сході країни військовим, а також для навчання українських фахівців. Місія триватиме з 23 жовтня – до 1 листопада 2015 року у Центральному військовому госпіталі у Києві, що знаходиться по вулиці Госпітальна,18.

Місія організована Канадсько-Українською Фундацією під патронажем Конґресу Українців Канади. Команда з більш ніж 20 медиків повністю складається із добровольців та включає хірургів, анестезіологів та медсестер. Зібрані з усієї Канади лікарі проведуть операції на обличчі та верхніх кінцівках, займуться усуненням постравматичних черепно-лицевих деформацій, дефектів м’яких тканин та рубців. Команду очолює доктор Олег Антонишин - керівник програми черепних травм у дорослих Наукового центру здоров’я у Саннібрук та професор пластичної хірургії Університету Торонто.

Фінансування обох місій здійснюється в основному завдяки фонду "Об’єднані заради України”. До збору коштів, організованого Канадсько-Українською Фундацією у вересні 2014 року, долучилося майже 1 200 громадян, які пожертвували $200 000.

Дорогою до Рівненського полігону ледь не помер мобілізований

Довідка
Перша медична місія успішно пройшла у листопаді 2014 року, а друга в травні 2015 року. Всього за час візитів було проведено 90 реконструктивних встручань. Окрім медичної складової, важливою складовою візиту канадських фахівців є навчання українських колег. Під час візитів українські фахівці працюють пліч-о-пліч з канадськими колегеми та переймають безцінний досвід надання допомоги пораненим у військових конфліктах.

Канадсько-Українська Фундація була створена Конґресом Українців Канади для координації, розробки, організації та реалізації проектів канадців, спрямованих на надання допомоги в Україні. Фундація зареєстрована як благодійний фонд.

Більше інформації::
Роман Фіщук – координатор проекту
+38 050 433 2119





На правах реклами