Як маринувати опеньки, щоб були ніжними і смачними [+ПОРАДИ]
2. Не забудьте про рафіновану олію (чудово, якщо є трохи оливкової!), якісний оцет, чисту джерельну або фільтровану воду.
3. Опеньки без спецій якісь виходять нецікаві, прісні на смак, тому приготуйте кріп, часник, лавровий лист, а також східні прянощі - гвоздику, імбир і корицю.
4. Очищені гриби обов’язково відваріть двічі по півгодини – адже опеньки, як і інші гриби, накопичують токсини і важкі метали, а також шкідливі речовини від лісових пожеж.
5. Якщо ви не встигаєте замаринувати всі гриби одразу, добре їх відваріть, відкиньте на друшляк і заморозьте. А потім у зручний час можете їх маринувати, при цьому не треба чекати, щоб опеньки розморозилися.
6. Щоб мариновані гриби не вийшли надто прісними, попередньо скуштуйте на смак маринад – він повинен бути солоніший і кисліший, ніж у готовому вигляді.
7. Кількість солі залежить від кількості грибів – на 1 кг – 1 столова ложка.
Мариновані опеньки до столу
Опеньки ретельно помийте, залийте холодною водою і замочіть на годину. Після цього промийте і ще раз залийте чистою водою. Поставте варити. Тільки почнуть закипати, постійно знімайте всю піну. Варіть цілу годину. Коли гриби будуть готові й опустяться з поверхні, відкиньте їх на друшляк. Юшку злийте в окремий посуд. Поверніть гриби назад у посуд для варіння і залийте опеньки маринадом. Для його приготування у юшку (якщо вона вам не подобається, візьміть чисту воду) додайте за смаком сіль, перець, гвоздику, 1-2 зубчики часнику і 1 лавровий листок, закип'ятіть. Варіть гриби у маринаді ще 25-30 хвилин. Розкладіть готові мариновані опеньки у стерилізовані півлітрові баночки, влийте в кожну по 1 столовій ложці 6% оцту і закрийте поліетиленовою герметичною кришкою. Остиглі банки поставте в холодильник, після чого вже через добу їх можна подавати до столу.
Мариновані опеньки на зиму
Підготовлені свіжі гриби (1 кг) відваріть до готовності впродовж години, знімаючи піну шумівкою, після чого воду злийте і варіть опеньки у чистій воді ще раз 25-30 хвилин, знімаючи піну. Готові гриби відкиньте на друшляк і дайте їм стекти. У цей час приготуйте стерилізовані банки і кришки. Розкладіть опеньки у баночки на три чверті об'єму і залийте маринадом.
Для його приготування в 1 літр чистої киплячої води кладемо 1 столову ложки солі, 2 столові ложки цукру, пів чайної ложки меленої кориці, 2-3 бубочки гвоздики, кілька горошин запашного перцю і чорного перцю і 1 лавровий листок. Можна дати 1-2 зубчики часнику. Доведіть маринад до кипіння, в самому кінці додайте 6-9 столових ложок 9% оцту (на ваш смак), залийте маринадом гриби у баночках і стерилізуйте 20-25 хвилин.
Мариновані опеньки з олією без стерилізації
На 5 кг грибів: 1,5 л води, 9 стол. ложок 9% оцту, 3-4 столові ложки цукру, 50 мл рафінованої олії (найкраще – оливкової, але підійде й соняшникова), 1 столова ложка солі, перець горошком, кориця – на смак.
Залийте на півгодини почищені гриби холодною водою, щоб відійшов бруд і пісок. Промийте опеньки і засипте їх у посуд з киплячим маринадом. Варіть 45 хвилин. Розкладіть у стерилізовані баночки, закрийте пластиковими кришками і зберігайте в холодильнику. Такі гриби можна подавати до столу вже через 12 годин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Ікра з польських грибів до столу і на зиму
Прості рецепти грибних страв на кожен день
Що приготувати з грибів красноголовців та підберезників [+ПОРАДИ]
Смачні та оригінальні страви з сушених грибів [ВІДЕО]
Салати з грибами
Рецепт на вихідні: Пиріжки з рисом та грибами
Пісні страви: Капусняк з грибами й томатним соусом
На Рівненщині показники захворюваності на кір залишаються високими

В Рівненській області з початку року на кір захворіло 1927 осіб, з них 1200 – не були вакциновані.
переглядів: 205
Коли розпочнеться весняний призов

У 2019 році на Україну, і Рівненщину зокрема, чекає дві призовних кампанії – в квітні-червні та жовтні-грудні.
переглядів: 919
Гороскоп на 22 лютого: швидка реакція

Досить сприятливий день. На що й кого звернути увагу?
переглядів: 496
Волонтерка, яка пішла у добровольці зі своєю “швидкою” [+ІНТЕРВ'Ю]

Волонтерство. В останні роки це слово стало дуже актуальним. Та й більшість українців, так чи інакше, стали волонтерами. Наша розмова з координатором Громадської організації "ДОПОМОГА АРМІЇ РІВНЕ" Вікторією ШИНКАРЕНКО – тендітною жінкою, яка об'єднала навколо себе сотні людей, що прагнули допомагати українським воїнам.
переглядів: 376
Як усиновити дитину

Якщо ви хочете всиновити дитину чи створити велику щасливу родину для кількох дітей, але не знаєте, як це зробити - читайте у роз'ясненні від міністра юстиції Павла Патренка.
переглядів: 281
Гороскоп на 21 лютого: за чужий рахунок

Непоганий день, головне – не зіпсувати настрій собі та людям.
переглядів: 614
Жінка з Рівненщини потрапила до календаря "Women in the war"

Лариса Кирикович, позивний "Мама", керівниця медичної служби 5-го батальйону УДА, стала обличчям місяця у календарі «Women in the war”.
переглядів: 4582
Гороскоп на 20 лютого: точка зору

Сьогодні варто притримати своє завзяття, навіть якщо ви готові змінити світ...
переглядів: 614