Ми у Facebook
17.10.2015, 16:00

На Рівненщині вночі полювали на скупників бурштину

А за деякими порушниками правоохоронці влаштували справжні нічні перегони. В результаті вилучено та направлено на експертизу бурштину-сирцю на понад 1,8 мільйона гривень.
Вчора близько опівночі мобільна група у складі працівників міліції, СБУ, Державної фіскальної служби та військової служби правопорядку в селі Ремчиці Сарненського району зупинила два автомобілі, водії яких перевозили бурштин-сирець. Орієнтовна вартість вилученого каміння складає 560 тисяч гривень.

Уночі правоохоронці у с. Ремчиці поблизу церкви помітили автомобіль «Хонда-Акорд». Зупинивши його, під час огляду салону правоохоронці помітили мішок, в якому було каміння. 26-річний житель с. Городок Рівненського району перевозив майже 48 кг бурштину-сирцю.

ФОТО: підпільна лабораторія для обробки бурштину на Рівненщині

За кілька хвилин там же правоохоронці зупинили ще один автомобіль. 27-річний житель Дубровицького району автомобілем «БМВ» перевозив понад 4,5 кілограма каміння.

Усе каміння вилучено та направлено на експертизу. За придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом, чоловікам загрожує до трьох років позбавлення волі.

ВІДЕО: Як у лісах Рівненщини "миють" бурштин [+Відео]

Також 16 жовтня опівночі мобільна група у складі працівників міліції, СБУ, Державної фіскальної служби та військової служби правопорядку у Дубровицькому районі переслідували мікроавтобус, який не зупинився на вимогу працівників ДАІ.

У селі Бережниця Дубровицького району інспектори ДАІ зупиняли автомобіль «Опель-Віваро», однак водій вимогу правоохоронців не виконав і став утікати. За півкілометра втікачу заблокували рух. Авто зупинилося, а з нього вибіг чоловік із пакетом у руках. Наздогнавши його, правоохоронці виявили у пакеті бурштин-сирець.

Рівнянин вчинив стрілянину за бурштин [+Фото]

Куди віз 27-річний рівнянин майже 11 кілограмів «сонячного» каміння, з’ясовуватимуть слідчі під час досудового розслідування - інформує СЗГ УМВС України в Рівненській області.





На правах реклами