Ми у Facebook
21.10.2015, 20:45

Рівненський драмтеатр показав полякам «Останній строк»

Цю виставу рівненські артисти представили на загальнопольському фестивалі сучасної драматургії "Представлена реальність" у м. Забже.
Постановка рівнян за твором Валентина Распутіна "Останній строк" уже отримувала визнання раніше. Так, у червні 2013 року її режисура була визнана кращою на Х Міжнародному московському фестивалі "Славянский венец", а виконавиця головної ролі Старуні Ніна Ніколаєва отримала спеціальний диплом "За образ без віку". У вересні 2014 на фестивалі "Біла вежа - 2014" у м. Брест, Білорусія, вистава була нагороджена у двох номінаціях: "Краща вистава малих форм" та "Краща жіноча роль"(Ніна Ніколаєва за роль Старуні)



Показ української постановки у Польщі став супроводжуючим заходом до XV Ювілейного загальнопольського фестивалю сучасної драматургії "Представлена реальність". Рівняни презентували власну творчість напередодні відкриття фестивалю.

Театральний сезон у Рівному відкрили виставою з десятирічною дівчинкою у головній ролі

Організаторами заходу стало місто Забже та Забжанський Новий Театр. Його метою є віднайти найцікавіші зразки сучасного театру та показати людину в широкому соціологічному контексті, звичаєвому, політичному, релігійному. Щороку до участі у фестивалі запрошують найвидатніші польські театральні постановки, які учасники представляють на сцені Нового Театру, а також в постіндустріальних об'єктах, характерних для того регіону. Цьогоріч на фестивалі показували 18 різножанрових вистав.





На правах реклами