Ми у Facebook
25.10.2015, 21:30

Як рівнянам отримати кредити на енергозбереження

Надаємо перелік умов, для отримання допомоги (кредиту) на придбання котла та матеріалів для теплоізоляції будинку.
В рамках реалізації державної програми фінансової підтримки населення (власників індивідуальних будинків, ОСББ, ЖБК), постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 № 231 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. № 243 і від 17 жовтня 2011 р. № 1056» (надалі – постанова КМУ) впроваджено ряду енергоефективних заходів:

1) Стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів, до яких належать:

- обладнання та матеріали для облаштування індивідуальних теплових пунктів;

- регулятори теплового потоку за погодними умовами та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них;

- вузли обліку води (гарячої, холодної) та теплової енергії, зокрема засоби обліку та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них;

- вікна з двокамерними енергоефективними склопакетами (з енергозберігаючим склом) для місць загального користування (зокрема, під’їздів, підвалів, технічних приміщень, горищ);

- матеріали для проведення робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів;

- матеріали та обладнання для модернізації систем освітлення місць загального користування (у тому числі щодо заміни електропроводки, ламп та патронів до них, встановлення автоматичних вимикачів).

2) Стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту, залученого на придбання котлів з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу).

3) Стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів, до яких належать:

3.1. для одноквартирних житлових будинків:
- радіатори опалення з терморегуляторами;
- вікна з двокамерними енергоефективними склопакетами (з енергозберігаючим склом);
- рекуператори тепла вентиляційного повітря;
- вузли обліку води (гарячої, холодної), зокрема засоби обліку та відповідне додаткове обладнання і матеріали;
- матеріали для проведення робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів;
- теплові насоси;
- сонячні колектори для виробництва теплової енергії та підігріву води.

3.2. для квартир у багатоквартирних житлових будинках:
- радіатори опалення з терморегуляторами;
- вікна з двокамерними енергоефективними склопакетами (з енергозберігаючим склом);
- вузли обліку води (гарячої, холодної) та теплової енергії, зокрема засоби обліку та відповідне додаткове обладнання і матеріали.

Відшкодування частини суми кредиту здійснюється в межах коштів, передбачених у державному бюджеті на відповідний рік, та відповідно до помісячного плану асигнувань в порядку черговості надходження до Держенергоефективності зведених реєстрів позичальників.

Відшкодування позичальнику частини суми кредиту проводиться одноразово в таких розмірах:
- 40 відсотків суми кредиту на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів, але не більш як 10 000 гривень в розрахунку на одну квартиру багатоквартирного будинку за одним кредитним договором;
- 20 відсотків суми кредиту на придбання котлів з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу), але не більш як 5000 гривень за одним кредитним договором;
- 30 відсотків суми кредиту на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів для одноквартирних житлових будинків, квартир у багатоквартирних житлових будинках, але не більш як 10000 гривень за одним кредитним договором.

Також, даною постановою КМУ визначено ряд установ (підприємств, товариств), які надають кредити на реалізацію державної програми підтримки населення по впровадженню енергоефективних заходів: ПАТ «Державний ощадний банк України», ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України», ПАТ АБ «Укргазбанк».


Для отримання допомоги (кредиту) на придбання котла та матеріалів для теплоізоляції будинку громадянам необхідно звертатись в один із вищезазначених банків.


Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення
виконавчого комітету Рівненської міської ради





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ