Ми у Facebook
22.10.2015, 19:00

Тиждень національно-патріотичного виховання у Рівненському НВК № 2

День захисника України – особливе патріотичне свято, ми шануємо оборонців нашої Батьківщини. У Рівненському НВК № 2 «Школа -Ліцей» у рамках тижня національно-патріотичного виховання та до Дня захисника України учнівський парламент зініціював та долучився до проведення різних заходів.
8-А клас підготував презентаційний проект «Будемо гідні слави героїв» для учнів 6-8 класів, під час якого діти продемонстрували відеоматеріали й розповіли не лише про героїв сьогодення, а й про загиблих під Крутами, українське козацтво тощо. Найбільше вразило юних глядачів душевне виконання патріотичних пісень.

Учні 8-Г класу покладали квіти біля меморіальної дошки на будинку, у якому в 1960-2004 роках проживала поетеса, активістка Народного Руху України, “Просвіти”, вона загинула під час Помаранчевої революції в Києві 25.11.2004 р. Діти зустрічалися з чоловіком О.Петрикової Анатолієм Петриковим, випускником НВК № 2, який закінчив школу понад 55 років тому.



Учні 10-11 класів відвідали кінолекторій у міському палаці дітей та молоді, переглянувши фільм про героїв АТО «Сорок днів після перемир’я».

Команда одинадцятикласників 14 жовтня взяла участь у міському конкурсі-огляді патріотичної пісні та строю «Червона калина».



У бібліотеці діє виставка художньої літератури, приурочена до Дня захисника України, Дня українського козацтва, присвячена Героям «Небесної сотні» та АТО.

Учнівський парламент 15 жовтня організував шкільний кінотеатр «Подвиги «Небесної сотні» та воїнів АТО» для учнів 5-9 класів. На думку старшокласників, такі сеанси формують патріотичні почуття, гордість за заступників українського народу, національну свідомість підростаючого покоління.

Розпочала роботу благодійна майстерня «Серце віддаємо воїнам». Учні 7-11 класів протягом двох місяців в’язатимуть теплі шарфи для бійців АТО.
Учнівське самоврядування долучилося до організації та проведення урочисто-тематичних лінійок «Захисники України – національні герої» для учнів 1-4 класів. Члени ШУП підготували інформаційні виступи з нагоди свята. Завершилася урочиста лінійка нагородженням переможців виставки ікебан та дарів природи «Феєрична осінь».

Учні 5-6 класів взяли участь у конкурсі вітальних листівок до Дня захисника України, які будуть передані волонтерами воїнам АТО.

Вихованці НВК № 2 протягом вересня-жовтня активно долучилися до акції «Милосердя», зібравши одяг, продукти харчування, засоби особистої гігієни, канцелярію для переселенців зі сходу та міських лікарень.

Учні Рівненського НВК №2 "Школа-Ліцей" долучилися до флеш-мобу [+Фото]

Саме виховання національних почуттів і патріотизму (за допомогою відповідних заходів, історичної освіти, святкування визначних дат, участі в різноманітних громадських акціях патріотичного змісту) є одним з основних засобів консолідації української нації.





На правах реклами