Ми у Facebook
26.10.2015, 13:45

У Рівному презентують книгу про Тараса Бульбу-Боровця

Книгу презентують 29 жовтня у Рівненській бібліотеці.
29 жовтня року о 14:00 у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці, що на площі Короленка, 6 міста Рівного, відбудеться презентація книг краєзнавця з міста Березного Алли Куц «Тарас Бульба-Боровець – засновник і організатор УПА» та журналіста-дослідника Івана Ольховського "Засновник УПА (1941-1943). Непрочитані сторінки життєпису Тараса Бульби-Боровця".

Князь Острозький і Тарас Бульба корінням вросли у землю [+Фото]

Хто такий Тарас Бульба-Боровець? Національний герой чи самозакоханий отаман-анархіст? Державник-організатор українського війська, який діяв від імені уряду УНР на вигнанні, чи «платний агент німецької розвідки»? Скільки вояків налічували його партизанські підрозділи? Чи був отаман ініціатором антипольських акцій на Волині? Чому бульбівські повстанські відділи не об’єдналися з бандерівськими? Чому про отамана варто знати нашим сучасникам? На ці та інші запитання відповідатимуть автори книг, а також кандидат історичних наук Олег Озимчук, редактор книги «Тарас Бульба-Боровець – засновник і організатор УПА», письменник, заслужений журналіст України Євген Шморгун, керівники Рівненської обласної організації товариства "Просвіта" Михайло Борейко та Євгенія Гладунова, голова Рівненського відділення Конгресу української інтелігенції Іван Кур'яник.

Участь у презентації візьмуть кандидат історичних наук, науковий працівник Рівненського обласного краєзнавчого музею Ігор Марчук, внук священика УПА «Поліська Січ» Михайла Симоновича, відомий бандурист Назар Волощук.
Видавництво «Азалія», редакція газети «Гарт».






На правах реклами