Ми у Facebook
27.10.2015, 11:45

На Рівненщині наркодилеру за скоєння злочинів присудили тільки п'ять місяців арешту

За скоєння «наркотичних» злочинів за трьома статтями отримав лиш п’ятимісячний арешт.
Рівненський районний суд виніс вирок 31-річному жителю селища Квасилів, який у своєму будинку зберігав наркотичні засоби та обладнання для його виготовлення.

Нагадаємо, що у лютому правопорушника затримали оперативники карного розшуку райвідділу та обласної міліції. Тепер чоловік за скоєне відсидить лише п’ять місяців у арештному домі Катеринівської виправної колонії.

На Рівненщині міліціонери затримали наркоторговця

Суд помилував наркозлочинця тому що на засіданні чоловік чесно розповів про свій бізнес. Під час санкціонованого обшуку правоохоронці у його помешканні виявили та вилучили дев’ять поліетиленових пакетів із вмістом наркотичної речовини «канабіс», загальною вагою майже 90 грамів, прекурсор у скляному флаконі, лабораторний посуд з двома скляними холодильниками та полімерними трубками для виготовлення психотропної речовини «метамфетамін». Власник усього цього майна у суді запевнив, що утримував лабораторію виключно для своїх потреб.

Зловмиснику інкримінували три статті Кримінального кодексу: за частиною 1 статті 311 (незаконне зберігання прекурсорів) санкція передбачає або 850 гривень штрафу, або арешт на шість місяців, або обмеження волі на три роки; за частиною 1 статті 313 (зберігання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів) передбачено покарання у виді штрафу до трьох тисяч 400 гривень або обмеження волі на три роки; за частиною 1 статті 309 (зберігання наркотичних засобів) передбачено покарання у виді обмеження волі на три роки або позбавлення волі на той самий строк.

Увага! Розшукують рівнянина, який виготовляв наркотики

На судовому засідання зловмисник щиро розкаявся та сприяв розслідуванню злочину, тому Феміда за все скоєне присудила йому лише п’ять місяців арешту.

Як повідомив заступник начальника Рівненського РВ УМВС України в Рівненській області Віталій Дмищук, чинне законодавство на сьогодні надто лояльне до наркозлочинців, тому аби знизити криміногенну ситуацію у районі та у державі в цілому, варто посилити міру покарання за цей вид злочину.

— Правоохоронці особливу увагу звертають саме на виявлення та припинення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, адже на сьогоднішній день це – світова проблема, — наголосив Віталій Дмищук. —У поточному році на території Рівненського району виявлено 38 таких злочинів, що на 11 більше ніж у торік, із них за 28 — зловмисникам повідомлено про підозру. Однак, у березні цьогоріч Рівненський районний суд призначив мешканцю села Зоря, який незаконно придбав та зберігав для власного споживання небезпечний наркотичний засіб «ацетильований опій», тільки рік іспитового строку. А раніше судимий за аналогічні злочини інший мешканець району за частиною 2 статті 307, частиною 2 статті 309 Кримінального кодексу України, санкції яких передбачають до десяти років позбавлення волі, отримав всього лиш три роки іспитового строку.

Утім, правоохоронці і надалі продовжуватимуть роботу щодо незаконного обігу наркотичних засобів і докладатимуть максимум зусиль, аби причетні до цього особи понесли заслужене покарання.





На правах реклами