Ми у Facebook
27.10.2015, 14:45

На Рівненщині стріляли через бурштин

Це було вчора у Немовицькому лісництві, Сарненського району. Один чоловік поранений.

Про натовп майже двохсот людей у Немовицькому лісництві, що неподалік села Катеринівка Сарненського району, які лопатами незаконно добували бурштин-сирець, повідомив близько 10 години міліцію працівник лісгоспу. Правоохоронці, які прибули на місце, припинили незаконний видобуток каменю. Мешканці найближчих населених пунктів розійшлися, а за цим фактом правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України.

Впіймані на Волині рівненські бурштинокопачі заплатять смішний штраф

Пізніше, вже близько 18 години з приймального відділення Сарненської центральної районної лікарні надійшло повідомлення, що із вогнепальним пораненням лівого надпліччя з пошкодженням лівого плечового сплетіння доставлений 43-річний житель с. Катеринівка. Куля пройшла наскрізь, втім не зачепила важливо життєві органи. Наразі потерплий перебуває під пильним наглядом лікарів.



Слідчо-оперативна група виїхала на місце події. У лісі вже збирався натовп. З обласного центру негайно виїхали майже півсотні спецпризначенців, понад сотня працівників Сарненського та прилеглих райвідділів міліції та наряди ДАІ. Надавали допомогу правоохоронцям і майже 30 працівників лісової охорони та члени місцевого громадського формування. На вечір поблизу с. Катеринівка зібралося понад 2,5 тис. мешканців з навколишніх сіл на майже півтисячах автомобілях. Під час охорони громадського порядку в одного із старателів правоохоронці виявили телескопічну металеву трубку та ніж, схожий на мисливський. За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 263 Кримінального кодексу України, а металеву трубку та ніж вилучили і направили до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.


На Рівненщині у ДТП потрапила іномарка з бурштином [+Фото]


Відкрили кримінальне провадження у Сарненському РВ УМВС і за опір працівникам правоохоронного органу, яким погрожували майже 250 розлючених старателів, озброєних сокирами та лопатами.

- Ситуація у Сарненському районі наразі контрольована, тут перебувають спецпризначенці та працівники з навколишніх райвідділів міліції, - повідомив з місця події заступник начальника УМВС України в Рівненській області Віталій Заславський. – Уже затримано та доставлено до Сарненського райвідділу чотири особи, які займалися незаконним видобутком бурштину, та вилучені знаряддя, за допомогою якого добували каміння. За всіма фактами відкриті кримінальні провадженні та ведуться досудові розслідування.

СЗГ УМВС України
в Рівненській області





На правах реклами