подати
оголошення


28.10.2015, 14:10

Заготовляємо капусту на зиму: топ-5 цікавих рецептів [+Фото]

Напевно, ви уже не раз чули про чудодійні властивості звичайної білокачанної капусти, та й смакує вона і дорослим і дітям. А щоб потішити себе улюбленим продуктом взимку, пропонуємо скористатися цікавими рецептами заготовок з капусти.
Заготовки з капусти завжди користувалися популярністю серед українських господинь. Рецептів її приготування на зиму є безліч. Пропонуємо кілька найсмачніших:

1. Салат з капусти "Осінній"

ІНГРЕДІЄНТИ:
капуста білокачанна - 5 кг
морква - 1 кг
цибуля ріпчаста - 1 кг
Перець болгарський червоний - 1 кг
Цукор - 350 гр
Сіль - 4 ст. ложки з верхом
Оцет 9% - 0.5 літра
Олія соняшникова - 0.5 літра

ПРИГОТУВАННЯ:
Капусту, цибулю, перець порізати, моркву натерти. Все перемішати обережно, не м'яти!!! Додати цукор, сіль, оцет і соняшникову олію, ще перемішати.Разложіть в банки, приминаючи кулачком. Через три дні закрити кришками і прибрати в холодильник. Довго зберігається і смаку не втрачає.



2. Салат з капусти

ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг огірків
2,5 кг помідор
1, 5 кг перцю
1 кг морквини
2 кг капусти
1 кг цибулі
4 ст. л. солі
5 ст. л. оцту
1 пучок петрушки
700 гр рослинної олії
1 склянка цукру.

ПРИГОТУВАННЯ:
Моркву почистити і натерти на тертці. Огірки помити і нарізати. Капусту нашаткувати. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Болгарський перець очищаємо і ріжемо соломкою. Помідори нарізаємо тонкими півкільцями. Ріжемо дрібно петрушку. Всі овочі перемішуємо у великій мисці. Готуємо маринад, змішуємо масло, цукор, сіль, оцет і їм заливаємо овочі. Ще раз все добре перемішуємо. Салат укласти в банки і поставити стерилізувати, 1л банки - 30 хв, 0,5 л банки - 15 хв. Закатати і перевернути, салат укутати. З цієї кількості продуктів виходить 7 літрових банок.



3. Капуста скоростигла

ІНГРЕДІЄНТИ:
2 кг білокачанної капусти
1 свіжий огірок
2 середні моркви
1 болгарський перець.

ПРИГОТУВАННЯ:
Нашаткувати капусту, на крупній тертці натерти моркву, дрібно порізати огірок і болгарський перець, добре все змішати, укласти щільно в 3-х літрову банку і залити киплячим маринадом.

Маринад для капусти:
1 літр води,
1 ст. ложка солі з верхом,
3 ст. ложки з верхом цукру,
1 ст. ложка 70% оцту.
1 л. маринаду достатньо для 3-х літрової банки з капустою.При подачі на стіл заправте капусту рослинним маслом і поріжте свіжу цибулю. Зберігати мариновану капусту в холодильнику. Багато не готуйте, завжди можна приготувати свіжу партію. З'їли і приготували знову.



4. Капуста по-гурійськи

ІНГРЕДІЄНТИ:
● качан білої капусти,
● буряк,
● часник,
● стручок гіркого перцю,
● чорний горошком перець,
● сіль,
● крутий окріп

ПРИГОТУВАННЯ:
1. Ріжемо капустину шматками разом з качаном, буряк розрізаємо кружечками, чистимо часник, нарізаємо шматочками перець.
2. У глибоку каструлю складаємо шарами: шматки капусти, потім шматки буряка, потім часточки часнику, і шматочки перцю, перець чорний горошком. Так кладемо шар за шаром, щоб самі вінця каструлі, куди ми все це укладемо залишалося ще вільного місця вгору близько 5 см.
3. Кип'ятимо в іншій каструлі воду і кладемо в неї сіль, розсіл повинен вийти трохи солоніший, ніж звичайний суп.
4. Заливаємо гарячим розсолом укладені шари овочів, кладемо гніт у вигляді перевернутої догори дном тарілки і закриваємо кришкою. Через 4-5 днів капуста готова.



5. Капуста з баклажанами

ІНГРЕДІЄНТИ:
баклажани - 1 кг
капуста свіжа - 1 кг
морква - 300 г
часник - 10 зубчиків
перець гострий - за смаком
перець чорний горошком - 10 шт.
сіль - 1,5 ст. л .
оцет 9% - 0,5 склянки (або за смаком)
Сіль і оцет остаточно можна відрегулювати за своїм смаком.

ПРИГОТУВАННЯ:
Спочатку підготуйте баклажани. Для цього потрібно відрізати хвостики, помістити баклажани в каструлю з киплячою водою і варити після закипання 5-7 хвилин, не більше, щоб баклажани НЕ переварились. Зверху можна прикрити тарілкою, щоб баклажани не спливали і всі проварилися однаково. Коли баклажани зваряться, викладіть їх в миску і остудіть. Пока баклажани остигають, свіжу капусту тонко нашаткувати і скласти у велику посудину. Моркву натерти на крупній тертці і додати до капусти.
Гострий перець дрібно нарізати, а часник пропустити через часникодавку. Часник і гострий перець додати до капусти з морквою. Також додати перець горошком. Все ретельно перемішати. Баклажани нарізати кубиками приблизно в 2 см. і додати в миску до інших овочів, додати ще сіль і оцет. Ретельно перемішати. Остаточно відрегулювати під свій смак вміст солі і оцту. Переложіть баклажани з капустою в банки, приберіть в прохолодне місце на зберігання. Банки можна закривати поліетиленовими кришками або закручувати кришками з різьбою. Їсти таку капусту можна вже через тиждень.



Смачного!

Статті до теми:

Три незвичайні рецепти квашеної капусти

Пісні страви: Капуста з чорносливом та лимоном

Капуста – невідомі факти про відомий продукт
Коментарі:




Бесплатка
Останні новини


Новини партнерів