Ми у Facebook
28.10.2015, 17:30

Перерахунок пенсій з 1 вересня зробили не всім

Тож діти війни, інваліди ІІІ групи та ще деякі інші категорії пенсіонерів збільшення пенсій не помітили.
Перерахунок не стосувався також отримувачів додаткової пенсії за шкоду заподіяну здоров’ю та компенсаційної виплати за втрату годувальника відповідно до Закону України ''Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи''. Також пенсії залишилися тими самими в отримувачів щомісячної адресної допомоги та пенсій за віком при неповному стажі.

В рівненській маршрутці водій відмовився підвезти інваліда


У решти пенсіонерів перерахунок пенсій з 1 вересня зумовлений збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних — з 949 до 1074 гривень.

Тож мінімальний розмір пенсії за віком, призначеної до 1 жовтня 2011 року, за наявності у чоловіків 25, а у жінок - 20 років страхового стажу встановлюється в розмірі прожиткового мінімуму - 1074 гривні. За кожний повний рік перевищенян цього страхового стажу пенсія за віком збільшується на 1%, але не більше, ніж на 1% мінімального розміру пенсії за віком.

Рівненський Свято-Воскресенський собор відзначить 120-річчя


Для пенсій, призначених після 1 жовтня 2011 року, за наявності у чоловіків 35, а у жінок - 30 років страхового стажу мінімальний розмір - 1074 гривні. За кожний повний рік перевищенян цього стажу розмір пенсії збільшується на 1%, але не більше, ніж на 1% мінімального розміру пенсії за віком.

З 1 вересня 2015 для одержувачів пенсій по інвалідності ІІІ групи та пенсій за віком при неповному стажі, призначених до 1 жовтня 2011 року, якщо у чоловіків відсутній страховий стаж 25 років, а у жінок - 20 років, та пенсій, призначених після 1 жовтня 2011 року, якщо у чоловіків відсутній страховий стаж 35, а у жінок - 30 років, проводиться перерахунок основного розміру пенсії пропорційно наявному страховому стажу, виходячи з мінімального розміру пенсії за віком – 1074 грн.Якщо після перерахунку розмір пенсії не досягає 949 грн., то державна адресна допомога для таких пенсіонерів встановлюється, виходячи із розміру 949 грн. Тобто з 1 вересня 2015 року для пенсій по інвалідності ІІІ групи та пенсій за віком при неповному стажі із розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних – 1074 грн. перераховується основний розмір пенсії, а державна адресна допомога перераховується із розміру 949 грн.

Заступник начальника управління
Пенсійного фонду України в м.Рівне
Людмила Назарова





На правах реклами