Ми у Facebook
28.10.2015, 19:45

На Рівненщині реформуватимуть аптечну систему

Про створення Фармацевтичної палати йшлося сьогодні на спільній нараді працівників аптек різних форм власності Рівненщини.
Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Таке громадське об’єднання презентував голова правління Всеукраїнської фармацевтичної палати Олег Клімов: «Практика створення громадських об’єднань за фаховим принципом вже існує в розвинених країнах світу, зокрема в Польщі та Німеччині. За їх принципом засновано таку організацію і на Україні, а у вересні цього року вона стала членом Міжнародної фармацевтичної федерації».

Ця самоврядна професійна організація, на думку фахівців, сприятиме реформуванню аптечної системи, приведенню законодавства України у сфері охорони здоров’я у відповідність із європейськими стандартами.

Голова правління організації також відзначив, що членами об’єднання мають бути виключно фізичні особи, дипломовані спеціалісти - провізори та фармацевти, які працюють в аптечних, медичних та науково-педагогічних закладах. «Це об’єднання, яке не буде лобіювати інтереси бізнесу, аптека має стати закладом охорони здоров’я, а не продажу ліків», - підкреслив Олег Клімов.





На правах реклами