Ми у Facebook
29.10.2015, 18:30

Остаточні результати місцевих виборів мають встановити до 30 жовтня

Комісії мають не більше п’яти днів для встановлення результатів, а до кінця 30 жовтня територіальні комісії мають або визнати депутата чи мера обраним, або призначити повторні вибори, або визнати вибори в окрузі такими, що не відбулися.
До 4 листопада мають бути остаточні результати виборів за партійними списками, - повідомляє ВВС Україна.

У Демидівці більшість новообраних депутатів — самовисуванці

Також до 1 листопада всі учасники виборів мають подати фінансові звіти.

Довідково:

Стаття 88 Закону України про місцеві вибори

Офіційне оприлюднення результатів виборів

1. Територіальна виборча комісія не пізніш як на п’ятий день з дня встановлення результатів виборів офіційно оприлюднює результати місцевих виборів шляхом опублікування у відповідних місцевих друкованих засобах масової інформації.

Список обраних депутатів відповідної ради публікується із зазначенням в алфавітному порядку прізвища, власного імені (усіх власних імен) та по батькові (за наявності), числа, місяця, року народження, відомостей про освіту, партійність, посаду, місце роботи (заняття), місце проживання та назви місцевої організації партії, від яких обрано депутата (або позначки "Висунутий шляхом самовисування").

У повідомленні про результати виборів та обраного сільського, селищного, міського голову, старосту зазначаються прізвище, власне ім’я (усі власні імена) та по батькові (за наявності), число, місяць, рік народження, відомості про освіту, партійність, посаду, місце роботи (заняття), місце проживання та назву місцевої організації партії, від якої обрано відповідного сільського, селищного, міського голову, старосту (або позначка "Висунутий шляхом самовисування").

2. Офіційне оприлюднення територіальною виборчою комісією результатів виборів є підставою для звільнення з роботи (посади), несумісної з посадою сільського, селищного, міського голови, старости та прийняття рішення про припинення дії іншого представницького мандата особи, обраної депутатом, сільським, селищним, міським головою, старостою.





На правах реклами