Ми у Facebook
30.10.2015, 07:15

Прокурор Рівного пояснив, чому вони розглядають не всі звернення

Фото news.meta.ua

Значна кількість звернень громадян, які надходять у прокуратуру, стосується питань, які не входять до компетенції прокурорів. Тож вони вимушені їх перенаправляти в інші інстанції.
За словами прокурора Рівного Тараса Ільящука, з липня 2015 року набрав чинності новий закон «Про прокуратуру», який суттєво змінив повноваження органів прокуратури. Тож тепер прокуратура здійснює нагляд за додержанням законів при проведенні досудового слідства слідчими міліції, підтримує державне обвинувачення у кримінальних провадженнях, в яких обвинувальні акти скеровані до суду.

У рівненській лікарні торгують ковбасою без холодильника

Також вона представляє інтереси громадян та держави в судах, але це стосується інтересів неповнолітніх, недієздатних чи обмежено дієздатних осіб, а інтересів держави - лише у випадку, коли таку функцію неналежно виконує відповідний державний орган.

Рівненщина: закатований чоловік був заможним підприємцем

Прокурор також наглядає за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах та при застосування заходів, пов’язаних із обмеженням свободи громадян. Зокрема, це стосується додержання законів при перебуванні засуджених в установах виконання покарань, затриманих осіб в ізоляторах тимчасового тримання, осіб, які перебувають під вартою в слідчих ізоляторах.

Прикордонники Рівненщини затримали злодія, який півроку переховувався у Білорусі

А ось проводити перевірки, які віднесені до компетенції інших державних органів, прокуратура не має права.





На правах реклами