Ми у Facebook
30.10.2015, 09:15

Папа Римський дозволив відпускати гріх аборту

Папа Римський дозволив священикам Римо-католицької церкви відпускати гріх аборту упродовж Ювілейного року.
Папа Римський Франциск І вирішив дозволити священикам Римо-католицької церкви відпускати гріх аборту. Це випливає з листа понтифіка, оприлюдненого Ватиканом у вівторок, 1 вересня.

Дозвіл на відпущення "гріха аборту" діятиме лише упродовж Ювілейного (Святого) року, що розпочнеться 8 грудня. Утім, передумовою має бути каяття та прохання самих жінок про відпущення гріха.

Чому небезпечний аборт — експерт

"Не можна відмовляти у прощенні Божому кожній людині, яка розкаюється", - написав понтифік у листі. Тож усі священики одержать упродовж Ювілейного року повноваження відпускати гріх тим, хто "з розкаяним серцем просить прощення", зазначається у листі Франциска І.

Жорстока правда про аборти

Під час Святого року, який триватиме з 8 грудня 2015 по 20 листопада 2016 року, Папа може за певних умов відпустити віруючим їхні гріхи. Франциск І засудив аборти як гріх, однак він з розумінням ставиться до жінок, які через скрутне становище змушенні були вдатися до такого кроку, зазначається у повідомленні AFP. Понтифік додав також, що знає, яка "це життєва та моральна трагедія".

За матеріалами www.dw.com





На правах реклами