Ми у Facebook
30.10.2015, 17:00

На Рівненщині міліціонери вилучили дві вантажівки крадених речей

Серед усіх видів кримінальних правопорушень правоохоронці щоденно реєструють крадіжки. Адже ті, хто освоїв злодійське ремесло, «професійно» маскують сліди злочину та ретельно його планують.
Про це повідомила Олеся ШЕВЧЕНКО з Дубенського МВ УМВС України
в Рівненській області.


Працівники Дубенського міськвідділу міліції завдяки проведеній кропіткій роботі, злагодженим діям та професійності протягом вересня - жовтня затримали вісім груп, які промишляли крадіжками та грабежами. Зокрема затримали та арештували восьмеро зловмисників, які знаходяться в слідчому ізоляторі та п’ятьом обрали міру запобіжного заходу – домашній арешт. Правоохоронці не зупиняються на досягнутому. Основне завдання полягає у відшкодуванні збитків громадян, які постраждали від крадіїв, поверненню викраденого майна.



Саме з цією метою міліціонери провели санкціонований обшук в господарстві 41-річного жителя Дубенського району. Правоохоронці вилучили велику кількість металобрухту, понад 60 найменувань електроінструментів: електричні болгарки, дрилі, шліфувальні машинки, шуруповерти, газонокосилки, електрозварювальні прилади, перфоратори. А також, правоохоронці вилучили велосипеди, мотори та устаткування, дорожні знаки. Вилучене ледь розмістилося на двох грузовиках.

На Рівненщині виявили «БМВ» з підробленими документами

Чоловік, який займався таким ремеслом неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за незаконні операції металобрухтом. Він понесе кримінальну відповідальність за придбання, зберігання чи збут майна одержаного злочинним шляхом. А ще за фактом порушення порядку здійснення операцій із металобрухтом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 213 Кримінального кодексу України.

- Співробітниками міліції проводиться перевірка, щодо причетності зловмисника до співучасті у скоєння крадіжок із особами, які перебувають під слідством — повідомив начальник Дубенського МВ УМВС України в Рівненській області Леонід Михалко, — Тепер у працівників міліції першочергово стоїть питання про відшкодування збитків громадянам, які постраждали від крадіїв.

Попри вжиті оперативні та розшукові заходи працівники міліції звертаються до громадян бути обачними і подбати про надійний захист їхніх помешкань, майна та транспорту.





На правах реклами