Ми у Facebook
01.11.2015, 18:00

Що таке поліомієліт та чи варто робити щеплення від цієї хвороби

Про щеплення від поліомієліту сьогодні говорять на всіх телеканалах, але більшість батьків навіть не здогадуються що це за захворювання і чи потрібна його профілактика.
Поліомієліт - вірусне захворювання, яке вражає нервову систему і викликає запалення слизових стінок кишечника і носа і глотки. Збудник цього захворювання стійкий до зовнішнього середовища, дії антибіотиків та травних соків.

Найчастіше захворювання проявляється головними болями, високою температурою та складними неврологічними змінами. На більш складних стадіях можливий параліч та деформація кінцівок.

Симптоми поліомієліту частіше проявляються в дитячому віці, але заразитися вірусом можуть і дорослі, причому у дорослих перебіг захворювання більш важкий.

Лікування поліомієліту здійснюється за допомогою тривалої терапії. Головне - не втрачати час і починати лікування якомога раніше.

Поліомієліт у дітей не проходить безслідно, навіть у дорослому віці стан нервової системи, у людини, яка хворіла поліомієлітом може почати погіршуватися, з'являється задишка, стомлюваність, збій дихального ритму у сні або хронічна м'язова атрофія.

Профілактика поліомієліту спрямовується на запобігання розвитку ускладнень в кістках і суглобах. Головною і найдієвішою профілактикою цього захворювання було і залишається щеплення. Крім того, дотримуючись правил особистої гігієни, можна значною мірою убезпечити себе від зараження вірусом.

Після системи щеплень проти поліомієліту, імунітет до вірусного захворювання зберігається протягом п'ятнадцяти років у 100% дітей.

Якщо у дитини присутні наступні показники, щеплення проводити не слід:
- загострення наявних хронічних хвороб;
- ослаблений імунітет;
- розлади нервової системи. Однак, якщо лікар не проти, щеплення можна проводити.

Нагадаємо, що в Україні уже розпочалася масова вакцинація від поліомієліту, тому не гайте часу і звертайтеся до лікарів за вакциною.

За матеріалами: medicine.co.ua.

Статті до теми:

Які щеплення обов’язкові й безкоштовні: що слід знати рівнянам

Чи потрібно робити щеплення від грипу посеред зими?

У Рівному більше батьків стали робити дітям щеплення







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини