Ми у Facebook
02.11.2015, 09:30

На Рівненщині судитимуть трьох старателів за бурштин

Трьох мешканців Рівненщини судитимуть за незаконне видобування бурштину у складі організованої групи.

Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальні акти щодо 3 громадян, які у складі організованої групи видобували бурштин-сирець.

У ході розслідування кримінального провадження підозрювані уклали з прокурором угоду про визнання винуватості у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування у складі організованої групи корисних копалин загальнодержавного значення).

Встановлено, що організатором та виконавцями було розроблено та схвалено єдиний злочинний план, пов'язаний із бурштиновим промислом. Учасники групи згідно із розподілом функцій зберігали обладнання для видобутку бурштину, визначали час та місце його видобування. Після видобутку та реалізації сонячного каміння організатор групи особисто мав розподіляти отримані грошові кошти, їх частину планував використовувати на організацію подальшої злочинної діяльності.

Впіймані на Волині рівненські бурштинокопачі заплатять смішний штраф

Усіх трьох спільників правоохоронці затримали у серпні 2015 року на території Дубровицького району Рівненської області, де останні планували незаконно видобувати бурштин-сирець за допомогою спеціального приладдя. На місці у них вилучено мотопомпу, 4 пожежні рукави, металеві тички, сачки, водозабірні шланги.

Тепер долю чоловіків вирішить суд.

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненської області





На правах реклами