Ми у Facebook
02.11.2015, 20:00

Свято-Воскресенський собор Рівного відзначив 120-ту річницю

1 листопада, у 22-гу неділю після П'ятидесятниці, у Свято-Воскресенському соборі міста Рівне відбулося урочисте богослужіння з нагоди 120-ої річниці кафедрального храму.
Богослужіння очолив Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній.

На початку літургії владику Епіфанія, якого супроводжував архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, на паперті собору зустрів заступник старости Анатолій Музичук та учениця недільної школи Ангеліна Стефанишин, які привітали Патріаршого намісника теплими словами і вручили йому запашний коровай та квіти.

У храмі до митрополита Епіфанія звернувся секретар єпархії протоієрей Сергій Лучанін, який запросив владику очолити cвяткове богослужіння.

За літургією були піднесенні додаткові прохання про мир в Україні та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви. Помолились також за упокій убитих на Донбасі воїнів, які віддали своє життя за волю, незалежність і цілісність Української Держави, та всіх загиблих на Майданах.



Після запричасного стиха вихованці недільної школи, яка діє при кафедральному храмі, привітали духовенство і вірних святковими віршами.

Прикінці Божественної літургії митрополит Епіфаній звернувся до вірних з повчальним словом.

По завершенні літургії відбувся хресний хід навколо храму, який завершився на соборній паперті читанням Євангелія.

Потім митрополит Епіфаній привітав духовенство і вірних з ювілеєм, та підніс в подарок для Свято-Воскресенського собору старовинну ікону Воскресіння Христового.

В свою чергу архієпископ Іларіон, від імені кліру та парафіян Воскресенського собору подякував Патріаршому наміснику, прибулим архієреям, духовенству і гостям за спільну молитву та, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, вручив обласному благочинному протоієрею В'ячеславу Грицаку; прес-секретарю єпархії протоієрею Василію Рудніцькому; клірику Свято-Воскресенського собору протодиякону Василію Стефанишину; заступнику голови Рівненської ОДА Олександру Савчуку та старості Воскресенського собору Миколі Симоновичу медалі «За жертовність і любов до України».

Закінчилось урочисте богослужіння виголошенням многоліття Святішому Патріарху Філарету, духовенству, владі, війську та вірним Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Також в цей день архієреї, духовенство, представники влади і парафіяни поклали квіти біля пам’ятної дошки загиблих Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, яка знаходиться поруч із Свято-Воскресенським кафедральним собором.





На правах реклами