Ми у Facebook
05.11.2015, 20:00

Вісім речей, які чоловіки і жінки роблять по-різному

Чоловіки та жінки - ми такі різні! Це проявляється і в головному, і в дрібницях. Ось декілька відмінностей, які найбільше кидаються в очі. Отже чоловіки і жінки по-різному...

1. Роздягаються


Чоловік та жінка знімають одяг по-різному: чоловіки частіше закидають руки за плечі і тягнуть зі спини за верхній край або комір. Жінки ж схрещують руки попереду і піднімають одяг за нижній край або поділ. Одяг при цьому завжди вивертається навиворіт. Чоловіки можуть застосовувати обидва способи, але жінки - завжди тільки один. Причина не в тому, що їх так вчать. Просто зазвичай одяг у жінок приталенний, і просто так його не стягнеш, а одяг чоловіків більш просторий.





2. Показують руки


На прохання показати руки відкриті чоловіки, яким нема чого приховувати, протягнуть до вас свої долоні, а от жінки чомусь покажуть тильну сторону кисті. Напевно, раді похвалитися манікюром.

3. Кидають м'яч


Чоловік зазвичай кидає м'яч кидком із-за голови, жінка - знизу вгору, тримаючи його обома руками перед собою.

4. Позіхають

Чоловіки зазвичай прикривають рот кулаком, а жінки долонею - так витонченіше і більш «по-жіночому».



5. Чують


Жінки чують краще за чоловіків і чудово розрізняють високі частоти. Мозок жінки запрограмований на дитячий крик, а більшість чоловіків вночі нічого не чують і сплять як ні в чому не бувало. Якщо десь нявкає кошеня, першою зверне увагу теж жінка. Зате чоловік краще визначає напрямок звуку і орієнтується в просторі. Він і підкаже, де ховається кошеня.

6. Сидять

Жінка сидить, зімкнувши коліна або просто тримаючи стегна паралельно одне до одного. Типово жіночий жест - покласти ногу на ногу і навіть красиво оповити одну ногу іншою. Чоловіки віддають перевагу розвалитися і широко розсунути коліна. Частково це тому, що ми носимо різний одяг: дівчині, яка сидить розвалившись у короткій спідниці, нездорову увагу забезпечено. А витоки чоловічої пози - у наших тваринячих коренях: це поза альфа-самця у зграї, який демонструє свою мужність.



7. Розрізняють праву і ліву сторони

Чоловіки ніколи не плутають праву і ліву сторони, оскільки оперують або правою, або лівою півкулею. Але, якщо запитати у більшості жінок, яка рука у них ліва, миттєвої відповіді не буде. Вони або подивляться на каблучку, або згадають, якою рукою пишуть. Тому в усьому світі чоловіки зляться на жінок за те, що ті сказали: «А тут - наліво», маючи на увазі «направо».

8. Бачать

Чоловіки чітко і ясно бачать перед собою далеко вперед, і їхні очі можна порівняти з біноклем. Це називається «тунельним» зором, зором мисливця, який допомагає знаходити і вистежувати здобич. У жінок краще розвинений периферійний зір. Справа в тому, що жінка повинна максимально добре бачити весь простір навколо себе, щоб контролювати дітей і вчасно помітити небезпеку.

Тому чоловік часом відчуває себе так, ніби над ним пожартували, і звинувачує жінку в тому, що вона сховала від нього речі. Шкарпетки, нижня білизна, масло, ключі від машини, гаманці - вони лежать на своїх місцях, просто чоловік часом не може їх побачити.

Таку розмову може згадати майже кожна жінка в світі:

Він: Де масло?
Вона: У холодильнику.
Він: Я зараз дивлюся в холодильник, але ніякого масла там немає.
Вона: Воно там - я його поклала туди десять хвилин тому.
Він: Ні, мабуть, ти поклала його кудись ще. Ніякого масла в холодильнику точно немає.

Після цих слів Вона входить в кухню і, як фокусник, дістає з холодильника пачку масла.

Ця особливість зору має і більш важливі наслідки. Статистика страхових компаній говорить про те, що жінка-водій рідше в порівнянні з чоловіками потрапляє в аварії, пов'язані з боковим ударом на дорожніх розв'язках. Набагато вища ймовірність того, що вона зачепить машиною перешкоду при паралельній парковці, оскільки у неї слабко розвинене відчуття простору.



За матеріалами http://www.adme.ru/





На правах реклами