Ми у Facebook
10.11.2015, 10:00

10 листопада - День молитви за сиріт [+Відео]

День молитви за сиріт проводять по всій України. Цього дня церкви по всій Україні приділяють особливу увагу дітям, які залишилися без піклування батьків. Метою Дня молитви є нагадати людям про Боже ставлення до таких дітей і допомогти побачити шляхи, як їм допомоги.
Проблема дитячого сирітства в Україні стоїть досить гостро. Говорячи про сиріт, маємо на увазі дітей, в яких немає рідних чи близьких, або ж чиї батьки не змоги бути з дітьми через певні кризові стани нашого суспільства такі як алкоголізм, безробіття, злочинність. На жаль, багатьом дітям, які мають навіть хороших батьків, доводиться довший час їхнього життя проводити без батьківської опіки, оскільки батьки змушені покидати родини і їхати на заробітки далеко від дому, стаючи з часом залежними від явища заробітництва. Також багато дітей в Україні виховується в неповних сім’ях переважно матерями через брак відповідального батьківства, що часто настає після розлучення.

Найплачевнішою є ситуація з дітьми-сиротами, які змушені свої дитячі роки проводити в дитячих виховних установах, де часто їм доводиться переходити з одного закладу в інший. Уся ця плинність не дає можливості дитині відчути бодай якоїсь стабільності в житті. По закінченні часу, прожитого в державному закладі, діти виходять в світ, невідомий для них і незнаний, ба навіть чужий.

Як відбувається День молитви за сиріт

Кожна помісна християнська громада самостійно вирішує, які заходи провести на День молитви. Це може включати загальну заступницьку молитву за дітей-сиріт, свідоцтва, проповіді, уроки недільної школи на дану тематику, презентації програм служіння дітям та багато іншого. Крім недільного служіння, церкви можуть проводити різноманітні заходи напередодні чи після самого Дня молитви, у тому числі концерти, зустрічі домашніх груп та груп за інтересами, молитовні служіння, відвідування дитячих будинків.



В центрі реабілітації на Рівненщині дітям дарують захист та любов

На що впливає День молитви за сиріт

Спільна молитва віруючих та їхні практичні справи у служінні дітям-сиротам є головною передумовою того, що Україна стане країною без сиріт. День молитви за сиріт, без перебільшення, повинен стати визначним днем у втіленні цієї благородної справи. Наслідком цієї події повинні стати суттєві зміни в житті тисяч обездолених дітей, а християни матимуть ще одну можливість на власному досвіді відчути дію слів Ісуса Христа: «Хто приймає таку дитину в Моє Ім’я, той приймає Мене» (Мт. 18:5).



Що просять діти-сироти у Бога

Долучіться і Ви до спільної молитви за тих, хто цього потребує!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ