Ми у Facebook
10.11.2015, 10:30

Рівненський співак Леонід Репета отримав почесне звання

Президент Петро Порошенко 9 листопада підписав указ про присвоєння солістові-вокалісту Рівненської обласної філармонії «Заслужений артист України».
Згідно з Указом Президента України №632/2015 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва» за значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність присвоєно почесне звання «Заслужений артист України»

РЕПЕТІ Леоніду Андрійовичу — солістові-вокалісту комунального закладу «Рівненська обласна філармонія» Рівненської обласної ради.

Розклад концертів у Рівненській філармонії на листопад

Леонід Репета народився у 1956 році в місті Красноярську Російської Федерації. У 1978 році пройшов конкурсний відбір і став солістом-вокалістом ВІА «Олеся» Рівненської обласної філармонії, з 1980 по 1981 рік працює солістом-вокалістом Закарпатської обласної філармонії. У 1981 році вступив до Рівненського державного інституту культури, який закінчив з відзнакою у 1985 році за спеціальністю культурно-освітня робота (режисура). У 1987 році одним з перших у Рівному створив рок-колектив, який став лауреатом першого у Західній Україні рок-фестивалю «Рок-культура 88» (м. Луцьк).

Червона Рута 1989. <br />
Виступ рівненського гурту Незаймана Земля. <br />
Фото з особистої сторінки Леоніда Репети ok.ru/leonid.repeta
Червона Рута 1989.
Виступ рівненського гурту Незаймана Земля.
Фото з особистої сторінки Леоніда Репети ok.ru/leonid.repeta


У тому ж році заснував нині легендарну музичну групу «Незаймана Земля», яка стала лауреатом першого Всеукраїнського фестивалю «Червона рута» (м. Чернівці, 1989).


З 1992 року почав сольну кар’єру автора і виконавця. Лауреат численних фестивалів. Записав і видав альбоми «Адам і Єва» студія НАК (Національна аудіокомпанія України) м. Київ, «Льонька-емігрант»(студія Фенікс м. Дрогобич), «Золота колія»(студія НАК м. Київ), а також, створено декілька відеокліпів та написано три книги. З початку 2011 року працює солістом-вокалістом Рівненської областної філармонії, інформує www.organ.rv.ua.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ