Ми у Facebook
11.11.2015, 08:00

Рівненська поліція радить, як вберегтись від інтернет-шахраїв

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян із закликом бути обачними під час купівлі товарів через інтернет-сайти.
Кілька особливих "прикмет" від рівненських правоохоронців з приводу того, як визначити інтернет-шахрая:

Інтернет-шахраї продовжують грабувати жителів Рівненщини

1. Особи з недобросовісними намірами охоче приймають завдатки, оплату частинами чи у повному розмірі за виставлений на продаж товар, якого взагалі може не існувати.

2. Шахраї проводять вибірку товарів, які користуються підвищеним попитом і зазначають на них привабливо низьку ціну, значно нижчу, ніж у інших продавців.

3.Популярним у мережі способом шахрайства є продаж неіснуючого товару, вартістю декілька гривень. Ошукана особа, вважаючи завданий збиток дріб’язковим, не звертається до правоохоронців. Проте, для зловмисника кількість невеликих надходжень в результаті складається у «кругленьку» суму. Торгівля давно заполонила популярні соціальні мережі, де також не обходиться без нечистих на руку користувачів.

Обережно: на Рівненщині активізувалися телефонні шахраї

4.Складність встановлення цих шахраїв полягає у віддаленості місця їх перебування, проблем з ідентифікацією та відслідковуванням руху коштів, здобутих злочинним шляхом.

Щоб не стати наступною жертвою шахраїв, правоохоронці застерігають громадян не перераховувати гроші, поки не отримаєте замовлений товар, а в разі надходження сумнівної інформації, пов’язаної із необхідністю перерахунку грошей, звернутися до поліції за номером телефону «102».





На правах реклами