Ми у Facebook
11.11.2015, 11:10

Рівненські батьки обурюються безграмотності шкільних підручників

Роблять це у соцережі Фейсбук.


Журналістка телеканалу РТБ Валентина Ілліна виклала фото тексту букваря і прокоментувала:

"Моя дитина пішла у перший клас. Чи вона там вчиться, чи я - стане відомо наприкінці року. А поки я хрипну, сусіди глохнуть, кіт Васька читає і тільки Улянка щовечора мило усміхається. Зрештою, мова не про те, як важко Квіточку привчати трудитись. Сьогодні ввечері відкриваю буквар і о, диво! На таких от "перлах" мають навчити наших дітей вічному, мудрому, доброму, а головне - правильному".









Тему продовжила Ольга Гелета:
"В першому реченні автор вживає слово "рядом". Він де його в україській мові знайшов?! Тут від цих "перлів" самому можна з глузду з'їхати. Ми вчили торік біологію. На одній сторінці пшениця була дводольна, а на наступній - вже однодольна. Тримайтеся!!! Ще все попереду!!!"

На Рівненщині бойкот: 800 дітей не пустили до школи

"Слоненя, страусеня - мало б бути так. І це не "причепитись", просто автор щось там переклав з російської, як умів, сам, вочевидь, російськомовний, бо не відчув дисонансу. А потім дитина буде щиро переконана, що існують "слонята", "страусята", ну й за аналогією "котята" чи "львята", - зауважила Світлана Ніколіна.

Школярі Рівненщини два місяці навчаються без підручників

Віра Славіна додала:
"Я дивуюся, як цю "навчальну книгу "взагалі пропустили до друку?!"

Тетяна Гочмановська, яка теж зіштовхнулася з навчанням дитини за проблемним букварем поділилася:
"О! Те саме "слонятко", яке я намагалась примусити сина називати "слоненятком", а моя чемна дитина переконувала мене, що в книжках не може бути помилок!"

В обласному управління освіти та науки коментар з приводу використання підручників з помилками пообіцяли надати пізніше.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ