Ми у Facebook
12.11.2015, 12:30

На Рівненщині — найменша в Україні кількість вулиць з радянськими назвами

Їх близько 30.
Такі дані наводить Яндекс. До 21 листопада місцева влада українських міст, селищ і сіл має змінити назви низки об’єктів відповідно до прийнятого півроку тому Закону про декомунізацію. Виявилося, що вулиць з радянськими назвами на Рівненщині практично не залишилося: із понад 1200 вулиць, провулків, проспектів та площ Рівненщини, нанесених на Яндекс.Карти, таких близько 30, причому дві з них носять назву Радянська. Це один із найнижчих показників по країні. Приміром, у Києві та Київській області лише Радянських вулиць – 144, а загалом Закон поширюється на понад 2000.

Чи потрібна Рівному вулиця Олександра Музичка

Якщо взяти усі «радянські» вулиці Рівненщини та з'єднати в одну, її загальна довжина становила б лише 22 км. Для порівняння: довжина дороги, утвореної з усіх «радянських» вулиць Київщини, склала б 2200 км, тобто у сто разів більше – від Рівного вона пролягла б до Дубліна.

У Рівному може з'явитися вулиця Олександра Музичка

Цікавлячись Законом про декомунізацію, жителі Рівненської області запитують у Яндексі зокрема про таке: [клопотання про перейменування вулиць] або [як перейменувати кіровоград].
Про те, скільки вулиць потрапило під дію Закону про декомунізацію по всій Україні, можна прочитати у блозі Яндекс.України: https://blog.yandex.ua/post/3080/



У Рівному можуть зникнути вулиці Дундича, Черняка, Островського

Інфографіку про найпопулярніші «радянські» назви вулиць у інших областях України та їхню довжину можна переглянути в альбомі: https://fotki.yandex.ru/users/ya-ukraine-official/album/490764






На правах реклами