Ми у Facebook
12.11.2015, 19:30

Улюблені собаки відомих рівненських чоловіків

Спайк у засідці

Окрім автомобілів і жінок, у чоловіків є ще одна пристрасть – це собаки. Адже саме чотирилапий друг завжди вислухає свого господаря, принесе йому пульт і капці, і буде сидіти поряд, дивлячись із ним футбол.
Ми розпочинаємо серію розповідей про чотирилапих друзів рівненських чоловіків. І наша сьогоднішня розповідь про хвостатих улюбленців громадського активіста, екс-керівника Рівненської ДАІ Едуарда Герасимчука.

- Оскільки я мисливець, то і собаки у мене мисливських порід, - розповідає Едуард Герасимчук. - Раніше це були курцхаари - німецькі короткошерсті лягаві. Найстарший - Спайк - був справді легендарним псом. Він дожив до глибокої старості і помер у віці 14 років за стандартної тривалості життя цієї породи собак 11-12 років. На полюванні Спайк показував феноменальні здібності, приносив здобич із, здавалося б, безнадійних місць. Скажімо, знайшов і приніс впольовану качку із такого далекого непрохідного очерету, що решта колег-мисливців просто не повірили очам.А як дисципліновано він поводився! Яким був розумним, витриманим. І справжнім другом. Здавалося, ще трохи - і заговорить. Ми з ним багато пригод пережили удвох, разом ночували в наметі. Такого пса, гадаю, більше не було і не буде…

Зі Спайком
Зі Спайком


Поруч із ним виховувався також молодший - Гера (скорочено від Геральд). Також породи курцхаар. Він з'явився у мене, коли Спайку було вже вісім років, і переймав усі його вміння і навички. Хоча, як і всі молодші у сім'ї, був більш розпещеним. На тренуваннях і на полюванні він завжди боявся першим стрибати у воду.І стрибав лише після Спайка, причому сам за здобиччю не плив, а випливав назустріч старшому товаришу. Бижче до берега відбирав у нього здобич і гордо її приносив. Звісно, старший і досвідченіший пробачав молодому таке нахабство. До речі, ставлення до води в обох радикально відрізнялося. Якщо Спайк ніколи не впускав нагоди похлюпатися, годинами міг блукати зі мною під дощем, то Геру навіть купати доводилося мало не насильно.

Гера
Гера


Зараз у мене теж мисливський пес, йому два з половиною роки. Він породи вижла - це угорська короткошерста лягава. Звуть Спайдер. Так його назвав онук, йому п'ять років і він фанат Спайдермена. Хоча порода вижла і споріднена з курцхааром, проте відмінності таки є. До того ж, кожна собака й без того має власний характер. Ось і Спайдер у нас дуже ніжний, любить ластитися, гратися. Хоча як охоронець зарекомендував себе чудово. До чужих ставиться дуже серйозно і береже хазяйське добро надійно. Був навіть такий кумедний випадок. Коли ми робили ремонт, то Спайдер не випускав робочого з мішком будівельного сміття із хати. Вчепився за мішок і тягнув його назад. Певно, думав, той щось цінне намагається витягнути. А для дітей він дуже гарний друг, любить з ними гратися і взагалі він дуже активний, веселий пес.

Спайдер
Спайдер


Підготувала Вікторія ЛЕВЧУК





На правах реклами