Ми у Facebook
13.11.2015, 09:30

Поради рівнянам: як обрати газовий лічильник

Що ж необхідно знати, обираючи прилад обліку блакитного палива?
У побутовому секторі в основному використовуються лічильники мембранного типу, основними перевагами яких є: простота в експлуатації, економічність і висока точність підрахунків. На їх показники практично не впливають сторонні магнітні поля та не з'являється газ під склом циферблату.

Лічильник ви можете придбати як в торгівельній мережі, так і безпосередньо в газовому господарстві. Дуже важливо пересвідчитися, що тип лічильника газу, який Ви обрали, занесений до Державного реєстру засобів вимірювальної техніки, лише за такої умови його встановлення є законним.

Поради рівнянам: скільки будемо платити та отримувати з 1 липня


На маркуванні лічильника обов'язково має бути зазначена інформація про його пропускну здатність. Наприклад, якщо в квартирі встановлено лише газову плиту, то буде достатньо лічильника з позначкою G1,6, адже газова плита використовує приблизно 1 кубометр газу на годину.

Якщо в квартирі встановлено ще й газову колонку, то краще придбати лічильник з маркуванням G 2,5 або G 4, в залежності від її потужності. Підбір типорозміру лічильника проводиться на етапі проектування. У паспорті будь-якого газового обладнання обов'язково вказано витрату газу на годину, тому якщо сплюсувати всі дані споживання існуючих в помешканні газових приладів, отримаємо цифру, яка допоможе визначити необхідний для встановлення тип лічильника.

Крім того, при придбанні лічильника важливо враховувати розташування газового трубопроводу і плити на вашій кухні, адже лічильники бувають з напрямом потоку газу зліва направо та справа наліво. У будь-якому випадку їх встановлення повинно здійснюватися ліцензованими спеціалістами.

Які газові прилади є смертельно небезпечними


Експлуатація газового лічильника

Лічильники газу встановлюються в сухих опалюваних нежитлових приміщеннях з вентиляцією та природнім освітленням.При встановлені лічильника повинна бути виключена можливість попадання сторонніх предметів, води і бруду в лічильник.В процесі експлуатації лічильники не повинні піддаватися механічній дії, впливу низьких та високих температур, підвищеної вологості.







На правах реклами