Ми у Facebook
14.11.2015, 09:00

Як рівнянам не стати жертвою крадіїв [ПОРАДИ]

Безпека кожної людини залежить насамперед від турботи про себе, власне майно, дім, статки. Іншими словами, в руках кожного з нас своєрідна застава власної безпеки.
Дотримуючись нескладних правил, вироблених правоохоронцями на основі аналізу численних кримінальних подій, можна правильно оцінити несподівану ситуацію, вжити належних заходів і вийти з небезпеки, скажімо, на вулиці з найменшими втратами.

Перше, що радять громадянам співробітники міліції – не носити дуже дорогих прикрас у буденному житті. За таких обставин вони можуть стати жаданою здобиччю злочинця.

Увага до власних кишень має бути теж посиленою: гроші, мобільний телефон рекомендується носити у внутрішній кишені, яку обов’язково потрібно застебнути. При цьому не треба щохвилини перевіряти, чи на місці заповітна сума. Бо такі рухи слугуватимуть злодієві підказкою.
У громадському транспорті звертайте особливу увагу на сусіда-пасажира, котрий стоїть перед дверима, сходинкою нижче. Такому пасажирові (якщо він не просто пасажир, а досвідчений злодій) легко засунути руку в кишеню піджака чи куртки і витягти гаманець.

Наступна порада адресована жінкам і стосується безпеки їхніх сумочок. У багатолюдних місцях треба пильнувати свою сумочку, уникати такого варіанту, коли вона недбало, хоча й ефектно, бовтається за спиною на ремінці. Сумочку потрібно притримувати рукою поперед себе і періодично перевіряти всі замки.

Уникайте темних і безлюдних місць, особливо паркових зон, у вечірній і нічний час. Якщо, все ж таки, пройти там необхідно, то треба заздалегідь подумати про надійний супровід. Як варіант, можна заздалегідь замовити таксі або заручитися гарантованою підтримкою близьких, родичів, колег, сусідів. У разі, якщо не залишається нічого іншого й доводиться таки планувати вимушену самотню вечірню або нічну подорож, то варто подбати про те, аби одяг не створював перешкод, якщо треба буде рятуватися втечею чи навіть вступити в сутичку з грабіжником.

Не завадить обережність у розмовах, особливо в громадських місцях. Навіть, якщо спілкуєтеся з близькою людиною, поруч можуть опинитися сторонні і не просто безвинні люди, а професійні крадії. А вже їм зовсім не обов’язково знати, що ви завтра купуватимете машину, шубу або коштовності, збираєтеся всією сім’єю подорожувати чи просто поїхати за місто.

У багатоквартирних будинках зона підвищеної небезпеки у будь-який час доби — під’їзди і ліфти. Незнайомці, що перебувають на вашому шляху, мають насторожити. Якщо під час очікування ліфта до вас приєднався незнайомець, не заходьте з ним разом. Почекайте, поки підійде хтось із знайомих, сусідів. Краще вдайте, що забули, наприклад, забрати листи і газети з поштової скриньки.

Не зайвим буде й нагадування про те, що спиртне здатне спровокувати злочин. Якщо вже сталося так, що в мізках забагато «хмелю», то не варто в такому стані виходити на вулицю. Кишенькові злодії, грабіжники, хулігани можуть скористатися безпорадним станом. У таких випадках краще, аби хтось підвіз вас або супроводив до самого будинку.
Ще одне застереження тим, хто збирається в дорогу. Про «витівки» зловмисників з допомогою клофеліну, схоже, загальновідомо. Та не тільки в спиртне злочинці можуть добавити краплі, а й запропонувати щось безалкогольне – елітний чай чи наддорогу каву. Такі випадки зафіксовані цього літа у вітчизняних потягах.

Натомість у разі будь-якої підозри чи нападу (крадіжки, грабежу і т. п.) відразу ж повідомте про те, що трапилося, в міліцію за телефоном 102. Інформація про зовнішність і манери злочинця, номер і колір його машини, зниклі або викрадені речі обов’язково допоможе під час затримання зловмисників. Чим більше деталей зумієте згадати, тим ефективнішим буде пошук.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ