Ми у Facebook
15.11.2015, 08:30

У волинських лісах знову велике полювання на рівненських бурштинокопачів [+Фото]

На маневицький «клондайк» в суботу знову приїхали сотні старателів із сусідніх Рівненської та Житомирської областей.
У Маневицькому районі 14 листопада близько 500 бурштинокопачів намагалися вчинити спробу незаконного видобутку бурштину, - повідомили у волинській поліції.

Внаслідок проведення спільної спецоперації СБУ, поліції та допоміжних сил незаконного видобутку бурштину у Маневицькому районі не допущено.

Правоохоронці затримали 27 приїжджих старателів та вилучили знаряддя злочину – лопати.

Усі бурштинокопачі - жителі Рівненської та Житомирської областей, – повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Національної поліції у Волинській області. Затриманим загрожує до трьох років позбавлення волі.









Також 31 чоловіка та 4 транспортних засоби затримали у лісовому масиві поблизу села Лісового співробітники батальйону поліції громадської безпеки особливого призначення Головного управління Національної поліції у Львівській області. У затриманих вилучили 25 штикових лопат та один бур.

Наразі ситуація контрольована силовиками, інформує волинська поліція. На місці незаконного видобутку бурштину охорону громадського порядку забезпечують близько 1000 правоохоронців та спецпризначенців. Також допомогу надають співробітники ДСНС, лісової охорони, представники добровольчих батальйонів.

ВІДЕО: на Волині затримали понад сотню бурштинокопачів

Як ми писали, в суботу, 24 жовтня, біля села Лісове Маневицького району Волинської області, де за чутками, справжній "клондайк" бурштину-сирцю, зібралися майже 5 тисяч людей з лопатами. Тоді у цьому лісі затримали понад 150 бурштинокопачів, значна частина яких приїхала з Рівненщини.

ФОТО - Жителі Рівненщини у соціальних мережах хизуються видобутим бурштином

ВІДЕО: як на Рівненщині вночі "миють" бурштин





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ