Ми у Facebook
18.11.2015, 14:30

На Рівненщині затримали крадіїв-гастролерів

Поліцейські Дубенщини затримали групу крадіїв, які здійснили понад 30 крадіжок.
Співробітники Дубенського відділу поліції затримали групу крадіїв, на рахунку яких понад 30 крадіжок з гаражів квартир та новобудов. Зловмисники гастролювали на території кількох областей, а також у Млинівському, Радивилівському, Рівненському районах.

Як уникнути крадіжок з автомобілів [+ПОРАДИ]

– Проводячи аналіз перших скоєних крадіжок, правоохоронці припускали, що в місті Дубно «завелася» організована група злодіїв. Всі крадіжки були ретельно сплановані, а об’єкти посягання зловмисники вибирали теж не навмання. Крали тільки те, що можна було вигідно та швидко продати, – зазначив начальник Дубенського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Рівненській області Леонід Михалко.

Окрім грошей, зловмисники виносили з обкрадених помешкань, побутову техніку, електроінструменти, будівельні матеріали, картини, радіоапаратуру, а також газові котли, колонки і навіть холодильник.




Розкриття злочинів для правоохоронців ускладнювалося тим, що злочинці обирали об’єкти посягань подалі від жвавих автодоріг та в малонаселених пунктах. Через тривалий період клопіткої праці правоохоронці вийшли на слід підозрюваних, встановили коло учасників групи та документували їх злочинну діяльність.

Було встановлено, що група складається з шістьох зловмисників віком від 22-х, 24-х та 21-року, мешканців міста Дубно та Дубенського району. Серед них був і чоловік, який безпосередньо займався скупкою та продажем викрадених речей. Які він збував на ринках та автовокзалі міста, продавав своїм знайомим по занижених цінах.

Під час оглядів, проведених за місцем проживання зловмисників, правоохоронці вилучили чималу кількість чужих речей, що красномовно засвідчило про вчинення ними не однієї крадіжки. А також 2 згортки з речовиною, схожою метамефетамін, та 10 патронів які направлено на експертизу.



За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) та за частиною 1 статті 309 (Зберігання наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Санкція першої передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років, а за другою їм загрожує ув’язнення від трьох до семи років. Триває досудове розслідування, передає 03656.com.ua





На правах реклами