Ми у Facebook
19.11.2015, 10:00

Як подолати “осінню депресію”, — поради психолога

Депресивний стан людини характеризується пригніченістю, апатією, поганим настроєм, втратою інтересу до життя. Досить часто це супроводжується фізичною слабкістю, безсонням, або, навпаки, підвищеною сонливістю, головним болем.
— Названі симптоми в багатьох можуть виникати або загострюватися у міжсезоння, наприклад, восени. І називають такий стан “осінньою депресією”. Кожна людина, яка переживає депресію, має свої особливі причини її виникнення. І для того, щоб “привести себе до ладу”, бажано звернутися до кваліфікованого психолога. Але можна й самому спробувати запобігти найтяжчим проявам осінньої депресії, якщо і зараз, на порозі осені, і в інші пори року дотримуватися нескладних правил життя.

Оточуємо себе суцільним позитивом. Позитивні, оптимістично налаштовані друзі та рідні — це наше коло спілкування. Позитивні старі фільми — добрі та смішні — це наші вечірні візуальні враження. “Позитивна” їжа — без консервантів, барвників і холестерину, овочі та фрукти — це наш щоденний раціон. Помірна регулярна фізична активність, у тому числі щоденна прогулянка перед сном у будь-яку погоду — повинна стати звичним способом життя. Окремо для жінок маємо гарний антидепресант — шопінг.

Необхідно зазначити, що всі згадані правила мають сенс лише за умови спокійного сприйняття свого стану, на кшталт: У мене починається осіння депресія — це погано. Але я її подолаю, щоб при нагоді комусь іншому допомогти впоратись з такою самою проблемою.





На правах реклами