Ми у Facebook
19.11.2015, 11:00

Сьогодні — свято у працівників гідрометеорологічної служби України

19 листопада в Україні щорічно відзначається День працівників гідрометеорологічної служби, встановлений Указом Президента України від 11 березня 2003 року №208/2003.
Гідрометслужба знана в мегаполісах і маленьких населених пунктах, у столиці та найвіддаленіших куточках країни, навіть у кожній оселі. Без прогнозу погоди важко уявити діяльність практично всіх галузей економіки, транспорту, Збройних сил, навіть звичайне життя громадян. Особливо ж ваша служба необхідна, коли виникає загроза природної стихії. Вчасні попередження синоптиків і гідрологів дозволяють запобігти лиху, мінімізувати його наслідки, зберегти найдорожче — життя людей.

Гідрометеорологічна служба України налічує більше тисячі пунктів спостережень за станом атмосфери і водних об’єктів. Щорічно організації гідрометеорологічної служби країни дають близько 275 тисяч прогнозів і попереджень, в тому числі близько 1,5 тисячі оперативних інформацій та спеціальних доповідей; більше 7 тисяч щоденних гідрометеорологічних бюлетенів, близько 80 тисяч метеорологічних і 100 тисяч авіаметеорологічних прогнозів, близько 5 тисяч попереджень про небезпечні і стихійні гідрометеорологічні явища.

Портал OGO.ua вітає усіх метеорологів з професійним святом! Ваша добросовісна праця допомагає відвести загрозу для життя людей в небезпечних ситуаціях, сприяє попередженню матеріальних збитків від стихійних лих.

Бажаємо вам успіхів, благополуччя, натхнення і всім нам ясної погоди!





На правах реклами