Ми у Facebook
19.11.2015, 18:30

Дівчину з Вінниці вже п'ять років тримають у себе цигани

Принаймні, так стверджують її батьки, що з липня 2010 року розшукують десятирічну доньку.Вже п'ять років невідома доля Валі Кушнір з села Гриненок. 21 липня 2010 року близько 18-ої години 10-річна Валя пішла до сільського магазину. І зникла безслідно.
Вже п'ять років невідома доля Валі Кушнір з села Гриненок. 21 липня 2010 року близько 18-ої години 10-річна Валя пішла до сільського магазину. І зникла безслідно.

Рівненщина: чоловіка, який зник безвісти, знайшли мертвим

— Того лихого вечора кума попросила доньку сходити до магазину купити їй соку. Тоді починало дощити, тому я зняла з себе спортивну кофту та надягла її на дочку. Дала дитині гроші, і Валя пішла. Пройшов сильний дощ, а Валі так і не було, — згадує невтішна мати Валі Майя Оліфір. — Може, у магазині затрималась стихію перечекати та повернеться скоро. Але доньки все не було. Захвилювавшись, ми обійшли всі околиці. Коли вже була пізня ніч, то повідомили до міліції. У доньки не було мобільного телефону.

Чи була донька у магазині - точно невідомо. Одні кажуть, що не дійшла, а інші — була. Батькі підозрюють, що дівчинку могли вкрасти цигани, адже вони часто бували у селі: купували металобрухт, акумулятори, мотлох.

- У мене четверо дітей – два сини дорослі, вони вже працюють і навчаються, Валя найменша. Баби-віщунки казали, що донька жива, але у циган. Вона часто мені сниться. Каже, що хоче повернутися додому. Я зверталася за допомогою до ясновидиць. І всі кажуть, що моя дитина жива, - розповідає матір дівчинки. - Коли Валя зникла, мій старший син намагався накласти на себе руки. На щастя, вдалося запобігти ще одній трагедії.

У селі розповідають, що влітку 2010 року дівчинку, дуже подібну до зниклої школярки, бачили з циганами-жебраками в Тульчині та Вапнярці. Буцімто вона намагалась утекти від них. Далі схожу дитину наче бачили у Києві. А вже у минулому році дівчину-підлітка, теж схожу обличчям на Валю Кушнір, буцімто бачили у компанії циганів-жебраків вже у Львові та Хмельницькому. Втім, жодне з цих повідомлень так і не підтвердилось. Тож Валю, якій вже виповнилось 15 років, досі розшукують. Однією з версій її зникнення правоохоронці вважають саме викрадення циганами.




Всім, кому щось відомо про місце знаходження Валі Кушнір, обставини її зникнення чи причетних до цього осіб, прохання зателефонувати до поліції за номерами: (0432) 59-38-19, 59-38-55, 59-36-16 або «102» (цілодобово), анонімність гарантується.

За матеріалами: 0432.ua





На правах реклами