Ми у Facebook
20.11.2015, 09:30

Поради рівненським автолюбителям про заміну масла

Одна з найпоширеніших помилок автолюбителя-початківця — недооцінка правильності регулярного обслуговування автомобіля. Мова йде про періодичну заміну автомасла і фільтрів.
А дарма — від умов експлуатації залежить технічний стан і ймовірність поломок вузлів автомобіля. Народне прислів'я говорить: "жадібний платить двічі", що особливо актуально відносно техобслуговування мотора. І треба зазначити, що немає принципової різниці, яке у вас авто: Tucson, "Опель" чи "Ніссан": будь-який механізм постійно вимагає підвищеної уваги.

Нижче наведений ряд елементарних, але дуже важливих правил, які допоможуть вам зберегти двигун у нормальному стані якомога довше.

Не купуйте дешеві фільтри. Чим менш якісний фільтр (мова йде про повітряний, паливний та масляний фільтри) — тим більше сміття й сторонніх часток попадає у двигун. Внаслідок цього це сміття перетворюється в абразив, який дуже якісно "догризає" ваш мотор зсередини.

Робіть заміну моторного масла з більш коротким інтервалом, ніж рекомендує виробник двигуна. Конструктори мотора роблять ставку на експлуатацію машини в умовах, близьких до ідеальних. А саме — чисті вулиці і якісне паливо. Зважаючи на те, що в наших умовах це неможливо, моторне масло псується набагато скоріше.

Не беріть автомасла на ринку у незнайомих вам людей. Фальсифікат точно не підійде двигуну і він досить швидко зажадає ремонту. Заплатіть більше, але купіть масло в перевіреному місці. Майте на увазі, що хороше масло — справжнє масло, незалежно від того, який бренд на етикетці, Aral, Castrol або Teboil.

Відмовтеся від використання будь-яких добавок або присадок у масла. Незважаючи на заяви продавців, ефект якщо навіть і буде, то недовго, зате потім уже 100% потрібний буде капремонт.

Присвятіть трохи часу на вивчення проблеми вибору в'язкості і марки автомасла. Майте на увазі, що те, що успішно заливає сусід або приятель, елементарно може зіпсувати ваш двигун, якщо автомобіль у вас іншого виробника або інша модель.

Під час кожного технічного обслуговування домовляйтеся, щоб автомеханіки вам зробили діагностику ходової частини. Автомобіль все одно на підйомнику. За більш ніж невелику доплату ви одержите гарантію того, що на трасі не відбудеться нічого страшного.

Вакуумну заміну автомасла неодмінно чергуйте із традиційною. Під час вакуумної заміни в моторі залишається значно більше старого автомасла, що суттєво знижує його експлуатаційні параметри. А найкраще вакуумну заміну застосовувати винятково в рідких випадках, коли іншої альтернативи не існує.

Джерело autobloger.blox.ua





На правах реклами