Ми у Facebook
20.11.2015, 10:30

Власники авто поповнили рівненську скарбницю

До бюджету Рівненського району надійшло понад 293 тисячі гривень транспортного податку.
Як повідомили в ДПІ у Рівненському районі, з початку року, до місцевого бюджету надійшло 293,8 тис. гривень транспортного податку. При цьому, фізичними особами сплачено 179,2 тис. гривень, юридичними особами – 114,6 тис. гривень.

Рівне: для власників авто - чотири нових податки з 1 січня

Податківці нагадують, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, а також нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні легкові автомобілі з об’ємом циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. та використовувалися до 5 років.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тисяч гривень за кожен легковий автомобіль. Звітний період дорівнює календарному року.

У разі переходу права власності автомобіля від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності, а новим власником – починаючи з місяця, в якому він набув право власності.

За авто, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено
реєстрацію транспортного засобу, повідомляє головне управління ДФС в області за поданням ДПІ у Рівненському районі





На правах реклами