Ми у Facebook
21.11.2015, 16:00

Рівненським немовлятам у реанімації грали класичну музику [+Фото]

Надзвичайну практику з-за кордону впроваджують у Рівненській обласній дитячій лікарні.
У четвер, 17 листопада, у реанімаційному відділенні Рівненської обласної дитячої лікарні вперше відбувся "тихий" концерт, під час якого для маленьких пацієнтів і їх батьків тихо лунала жива інструментальна музика.

Смерть дитини у рівненській лікарні сколихнула соцмережі

Про це журналістам повідомив Сільковський Павло, лікар-анестезіолог дитячий, керівник інформаційного відділу Рівненської обласної дитячої лікарні.

"Я зустрічався з такою практикою в клініках США і думав, що нам до цього ще дуже далеко. Але, попри все, менталітет змінюється і змінюється ставлення до хворих", - розповів Павло Сільковський.
"Хто народився на початку 80-х і раніше, може пам"ятати, як у пологових будинках немовлят перевозили спеціальними каталками по 10 і більше дітей в кожній. Мамам діток привозили лише на годування і знову забирали в окрему дитячу палату. Там, серед немовлячого крику в стресових умовах потрібно було провести перший тиждень свого життя. Так зустрічала радянська система своїх новонароджених громадян", - так проводить паралелі лікар й зазначає, що нині навіть лікарні зазнають світоглядних змін.





Доброчинну акцію погодились організувати та провести гості-кияни - Анна Карашівська та Ірина Кудінова. Для немовлят грали чудові музиканти - Наталя Кляпко і Ліда Дідух.

За словами пана Сільковського ініціативу підтримав й головний лікар Віталій Бойко.





"Ми віримо, що зовсім скоро усі двері закритих відділень, маніпуляційних і перев"язувальних кабінетів стануть повністю відкритими для батьків. Не лише у нас, а по всій Україні. Принаймні, ми робитимемо для цього все, що в наших силах. Бо маленька дитина повинна бути з батьками завжди. І нехай це стане моральним законом", - підсумував лікар.





На правах реклами