Ми у Facebook
26.11.2015, 08:40

На Рівненщині ОСББ ремонтують свої будинки за гроші Євросоюзу

Так, у Дубно ОСББ «Вікторія» відремонтувало свою багатоповерхівку за кошти ЄС та Програми розвитку ООН, адже взяло участь у проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».
Зокрема, у будинку провели гідроізоляцію фундаменту, утеплили його та опорядили декоративною сумішшю. Також влаштували відмостку та накриття парапетів стін металевими листами. В цілому на капітальний ремонт витратили понад 86 тисяч гривень, половина з яких – це гроші фонду ЄС/ПРООН.

Чи залишиться у Рівному нічний тролейбус

Згалом цього року у проекті МРГ візьмуть участь 11 дубенських ОСББ.

Загальна вартість мікропроектів складає понад три мільйони двісті тисяч гривень. З них половина – це європейські кошти, а 45 відсотків спрямували з місцевого бюджету Дубна. Мешканці ж будинків сплатять лише п’ять відсотків від загальної суми. За ці кошти ОСББ ремонтуватимуть дахи багатоповерхівок та утеплюватимуть їхні фасади.

«Проект має два напрямки – це розвиток інфраструктури села та міста. Щодо муніципального напрямку, то, в першу чергу, це стосується підтримки ОСББ та впровадження енергоощадних проектів. Впроваджуватися проекти у Дубно будуть впродовж трьох років. Наступний етап його реалізації буде стосуватися модернізації міських шкіл», - розповів координатор обласного ресурсного центру МРГ Петро Вахнюк.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ