Ми у Facebook
26.11.2015, 09:00

На Рівненщині поліцейські впіймали 14 бурштинових старателів

Під час відпрацювання території району працівники відділу поліції та прокуратури Дубровиччини близько першої години ночі в лісовому масиві поблизу села Ясинець затримали 26-річного костопільчанина, який мав при собі автомат, зовні схожий на АК-74с, у магазині якого знаходились п’ять холостих набоїв.
Про це повідомили з відділу комунікації ГУНП в Рівненській області.

Як пояснив чоловік правоохоронцям, для здійснення охорони кварталу Дубровицького лісництва від сторонніх осіб, які займаються незаконним видобутком бурштину-сирцю за допомогою мотопомп, його найняв малознайомий чоловік та запевнив, що це все на законних підставах.



Працівники поліції наразі з’ясовують, звідки у чоловіка зброя. Вилучені автомат із набоями направили для проведення експертизи. За частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На Рівненщині у колонію передали цукерки з наркотиками

Слідчо-оперативна група під час відпрацювання також виявила чотирнадцять старателів, які за допомогою трьох мотопомп кустарного виробництва займалися незаконним видобутком бурштину-сирцю.



Старателями виявилися жителі Сарненського, Березнівського, Костопільського районів, обласного центру та Вінниці.

Мотопомпи та знаряддя для незаконного видобутку, чотири автомобілі вилучені та доставлені до Дубровицького відділу поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.





На правах реклами