Ми у Facebook
26.11.2015, 19:15

Вірність - завжди у тренді

Що таке краса? Над цим розмірковує випускниця Школи універсального журналіста на базі Національного університету "Острозька академія" Євгенія Стефашко із Львівської області.
Впродовж століть людям диктують ідеали, заганяють їх у рамки та не дають можливості цілковито розкрити себе. Звісно, не можна сказати, що всі слідують цьому «стадному інстинкту», та, на превеликий жаль, більшість вибирає фізичну оболонку.

Відповідно до цього, людей можна розділити на «зрячих» й «сліпих».
Сліпоту не варто розглядати лише як фізичну ваду. Набагато страшнішою є «душевна сліпота».

Що ж стосується людей «зрячих» – це категорія тих, хто вміє знаходити красу не тільки в буденних, проте унікальних речах, як от: схід сонця, листопад, крапельки роси на траві. Люди «зрячі» бачать красу душевну з усіма її рисами, що, безумовно, є неоціненним досягненням: далеко не кожен здатен не звертати уваги на фізичні вади людей, а замість цього відкривати для себе їх внутрішній світ.

Та що ж з моря емоцій та океану характерів заслуговує на статус «найвищої краси»?

Скільки людей, стільки й думок. Однак у цьому питання я цілковито погоджуюсь з Олесем Гончарем, котрий у свій час сказав: «Найвища краса – це краса вірності».

Вірність – поняття різностороннє, схоже до багатогранного кристалу, котрий налитий сонцем, сповнений ясності й свіжості чогось вищого, духовного. Як і шукачі скарбів, кожна людина оцінює цей кристал по-іншому: хтось бачить лише чергову нагоду отримати користь для самого себе, а хтось бачить унікальні грані, гру чистого проміння всередині та відчуває психологічне задоволення від самого лише дотику до такого вияву вищої краси.

Кожен в праві вибрати, у чому йому бути вірним – у любові до Батьківщині чи до коханої людини; у дотриманні власних принципів чи у вірі своєму богу. Проте, всякий знайде місце для цього чистого почуття у душі.

Багато хто скаже, що в нашому жорстокому світі поняття вірності рівносильне вічним розчаруванням. З одного боку, це твердження має свою долю правди, з іншого ж – щира людина ніколи не залишиться самотньою. Нехай з часом, але вона зустріне свого мандрівника в цьому бурхливому житті.

Антуан де Сент-Екзюпері писав: «Ми відповідаємо за тих, кого приручили». Отож якщо ви наважились стати відданим, пам’ятайте про відповідальність за людей, котрі вже встигли поселити вас у своєму серці.

Світ, звісно, змінювався й змінюватиметься надалі. Однак вищі речі зберігатимуть свій глибокий зміст незалежно від епохи. Краса вірності не минеться з часом, цей кристал залишиться в моді. Отож будьмо в тренді – будьмо вірними.

До теми:

Рівнянок запрошують поговорити про життєві сценарії

Нове у Блогах OGO.ua: справжня краса врятує світ

Краса чи жах: фото жінок, які не знають міри в експериментах над собою

Джерело фото: http://dskkfrfkbyf.blogspot.com/2015/09/blog-post_9.html





На правах реклами